Slabeste cu ajutorul fructelor!

Fructele nu contin colesterol, sunt o sursa ideala de sanatate si iti pastreaza inima in forma. Deasemenea, fructele au in compozitia lor fitomolecule care au rolul de a reduce tensiunea crescuta a sangelui, scazand riscul aparitiei cancerului si a diabet
  • Publicat:
Slabeste cu ajutorul fructelor!
Slabeste cu ajutorul fructelor!

Mananci si slabesti- Cercetarile in domeniu, arata ca recomandarile de a manca mai mult din anumite alimente sunt mai eficiente decat acelea care indeamna sa mananci mai putin din anumite alimente. Doua grupuri de adulti au fost subiectul unui studiu inedit, intreprins in Marea Britanie. Primii au fost expusi unor mesaje pozitive care ii indemnau sa consume cat mai multe fructe, in vreme ce al doilea grup a fost sfatuit sa nu consume grasimi si zahar in exces. Concluzia studiului a fost aceea ca, pe parcursul unui an, componentii primului grup, acela indemnat cu mesaje pozitive, au pierdut de trei ori mai multe kilograme decat cel de-al doilea grup.

Toti ne dorim diete care sa ne permita sa mancam oricat de mult vrem, slabind in acelasi timp. Secretul este sa alegem alimente slabe din punct de vedere caloric si sa bem cat de multa apa putem. Deasemenea, alimentele bogate in fibre ajuta la obtinerea sentimentului de satietate pe termen relativ lung. Astfel, vom evita senzatia de foame si nici nu vom pune kilograme in plus.

In cadrul dietei, frcutele sunt vedetele alimentatiei. Se pot consuma in sirop cu putin zahar, sub forma de compot, sau deshidratate. Totusi, cel mai bine este sa le consumam in stare naturala, proaspete. Fructele care ajuta la slabit sunt: piersicile, papaya, fructele cu boabe (afine, fragi, mure), capsunele, pepenii si grapefruitul.

10 trucuri pentru a spori apetitul pentru fructe
Femeile ar trebui sa consume cel putin doua cupe cu fructe pe zi. Daca au un stil de viata activ, se recomanda chiar mai mult. De aceea, iata ce iti sugeram:

1) Stim ca atunci cand esti la restaurant, cu meniul in fata, ai vrea sa comanzi placinta cu branza. Ca sa iti facem alegerea mai usoara, iti propunem sa comanzi o salata de fructe cu o lingurita de serbet sau cu cateva cubulete de ciocolata neagra deasupra.

2) Ai grija sa ai mereu la tine feliute de mar. Cat mai multe, de diferite culori si texturi. Doua-trei soiuri de mar vor face minuni. Amesteca feliutele si alege cate una, in functie de pofta. Mai dulce cand esti tentata sa te infrupti dintr-un baton de ciocolata, mai acrisoara inainte de a lua o gustare.

3) Seara, cand simti ca ai manca o inghetata, serveste o portie de struguri reci. Sunt dulci si reci, la fel ca si inghetata, insa ei nu ingrasa.

4) Daca mananci cu prietenii in oras, la fast-food, comanda o cupa de fructe in loc de o portie de cartofi.

5) Gogosile si covrigii par sa fie cele mai bune si rapide gustari de dimineata, cand te indrepti spre serviciu. Nu ceda tentatiei, si cumpara-ti un iaurt cu bucatele de fructe in el. Ai grija sa fie low fat!

6) Daca de obicei, la pranz, asortezi si o portie de cartofi prajiti gustarii, inlocuieste-i cu o jumatate de grapefruit. Curata fructul acasa, inainte sa pleci, si ambaleaza-l intr-o bucata de folie de plastic. Se va pastra proaspat si gustos.

7) Coloreaza mic-dejunul, adaugand o mana de  fragi sau mure deasupra cerealelor. Poti adauga feliute subtiri de piersica  peste fulgii de ovaz cu lapte. Mic-dejunul tau va fi mai gustos si mai apetisant.

8) Dupa cina, simti nevoia de a savura un desert? Nimic mai usor! Amesteca zmeura cu afine si capsune; adauga jumatate de cana de apa, doua linguri de zahar si o lingurita de amaretto. Raceste amestecul si toarna-l peste salata de fructe preparata anterior.

9) Uimeste-ti prietenii cu o salata de fructe mereu inedita. Taie feliute de piersica, banana, capsune, ananas si amesteca-le cu boabe de struguri si cubulete de para. Stropeste amestecul cu zeama de lamaie din abundenta pentru a evita innegrirea fructelor. Pofta buna!

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Slabeste inteligent si eficient!
Slabeste inteligent si eficient!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân