Simona Pătruleasa găteşte de Crăciun: Tort Saint Honoré

Frumoasa prezentatoare tv îşi va petrece Sărbătorile de Iarnă, acasă cu familia. Printre preparatele de pe masa de Crăciun se vor număra şi sarmale, răcituri, cozonaci însă şi un desert cu totul special: tort Saint Honore. Am cerut reţeta:
  • Publicat:
Simona Pătruleasa găteşte de Crăciun: Tort Saint Honoré


Frumoasa prezentatoare tv îşi va petrece Sărbătorile de Iarnă, acasă cu familia. Printre preparatele de pe masa de Crăciun se vor număra şi sarmale, răcituri, cozonaci însă şi un desert cu totul special: tort Saint Honore. Am cerut reţeta:


Tort Saint Honoré
Ingrediente: tartă
200 grame făină; 100 grame margarină; 40 mililitri apă rece; 1 praf sare

Ingrediente choux a la creme
250 mililitri apă; 60 mililitri ulei; 3 ouă; 140 grame făină; 1 praf sare

Ingrediente cremă
2 ouă; 350 mililitri lapte; 150 grame zahăr; 3 linguri amidon; esenţă de vanilie; 300 mililitri frişcă


Mod de preparare:
Făina se frământă cu margarina şi un praf de sare. Se adaugă apa rece şi se frământă în continuare până se obţine un aluat omogen, care nu se lipeşte. Aluatul se înfăşoară în folie şi se bagă la rece timp de 30 de minute.
|ntre timp se prepară: Choux a la creme pentru tortul Saint Honore astfel: Apa, uleiul şi sarea se pun pe foc până dau în clocot. Se ia de pe foc şi se adaugă făina. Se încorporează bine făina. Se lasă să se răcorească, apoi se adaugă ouăle pe rând; nu se adaugă următorul ou decât după ce s-a încorporat cel adăugat.

Se prepară crema:
Laptele se încălzeşte. Ouăle se bat foarte bine cu zahărul şi esenţa de vanilie. Se adaugă şi amidonul şi se amestecă.
Amestecul se toarnă peste laptele aflat pe foc. Se amestecă în continuu ca să nu se lipească. Se menţine pe foc până se îngroaşă. Separat, se bate frişca, apoi se adaugă crema de vanilie.

Aluatul de tartă se întinde într-un cerc cu diametrul de 24 cm. Se pune pe hârtie de copt, într-o tavă.
Cu ajutorul poşului se formează un brâu din aluat de choux a la creme. Se coace în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 10 minute, apoi se mai ţine încă 25 de minute la 200 grade. Din restul de aluat de choux a la creme se fac mici gogoşele care se coc şi ele la 200 grade timp de 30 de minute.
Interiorul blatului se umple cu cremă.

Choux-urile se umplu cu cremă şi se dispun pe suprafaţa blatului, astfel încât să fie câte unul de fiecare felie.
Se serveşte, de preferinţă, a doua zi, pentru ca blatul de tartă să se înmoaie. Altfel este puţin crocant. |nainte de servire se poate decora cu ace de zahăr ars.

Poftă bună şi Sărbători fericite!

 

foto: Mediafax si Pinterest


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân