Salatele sunt ideale după meniurile bogate de sărbători

Clubul Essenza iti propune sa alegi dintr-o varietate de salate, combinatii usoare, si delicioase de ingrediente naturale si usor de digerat.
  • Publicat:
Salatele sunt ideale după meniurile bogate de sărbători
Salatele sunt ideale dupa meniurile bogate de sarbatori

Sarbatorile in general sunt un prilej pentru fiecare dntre noi de a petrece momente calde in sanul familiei, de a ne bucura din plin de tot felul de bunatati. Mesele imbelsugate, cu preparate mai grase, cu dulciuri bogate in calorii, pot avea insa efecte negative asupra siluetei tale, cu greu mentinuta in timp.

Clubul Essenza iti propune sa alegi dintr-o varietate de salate, combinatii usoare, si delicioase de ingrediente naturale si usor de digerat. Prin aportul de vitamine si minerale, salatele sunt hranitoare si revigorante. Pot constitui surse de energie si sanatate pentru organism si ca urmare a varietatii de retete existente, pe gustul tuturor.

Sunt recomandate in majoritatea dietelor, pentru mentinerea siluetei, in curele de detoxifiere, pentru un tonus bun, o forma fizica si psihica de invidiat. Salatele fragede pot constitui oricand un aperitiv potrivit sau un companion proaspat pentru numeroase feluri de mancare.

Ideal ar fi ca salatele sa fie nelipsite din meniul de zi cu zi, nu numai dupa festinurile culinare de sarbatori sau in timpul verii, iar acestea sa fie preparate din cele mai potrivite combinatii de legume si zarzavaturi, in special crude.

Cele mai frecvente legume si verdeturi care se folosesc, mai ales in stare naturala la prepararea unor salate savuroase si delicioase sunt: salata verde, varza, morcovii, ardeiul, rosia, sfecla, ceapa, usturoiul, patrunjelul.

In combinarea acestor legume si vedeturi nu trebuie sa lipseasca lamaia, uleiul de masline, iar pentru mai multa savoare si consistenta, se pot adauga: ciuperci, paste, orez, cereale, oua, seminte, fructe, carne, porumb, diverse legume fierte.

Marian Miron, bucatar la Clubul Essenza recomanda clientilor salata speciala Essenza ce contine: salata verde, rosii, porumb, ardei, parmezan, crutoane, bacon.

Pentru o experienta culinara deosebita, incearca salata rucola cu parmezan, prosciutto crudo, ulei de masline si binenteles rucola; savoarea acestei salate poate fi completata de servirea unui anumit fel de pizza si anume focacia oregano.

Daca nu poti rezista tentatiei unor mancaruri mai consistente insa pastrand aceeasi linie a alimentatiei usoare, sanatoase, te invitam la Essenza sa degusti un preparat special, foarte cautat: spaghetele cu fructe de mare (spaghete, fructe de mare, usturoi, sare, piper, parmezan, patrunjel).

Se pot consuma de asemenea si caprese (rosii, bocconcini, ulei, oregano), crostini (paine la cuptor, prosciutto crudo, mozzarella), bruschete (paine la cuptor, rosii, usturoi, sare, piper) sau preparate la gratar, carne de pui in mod special.

Incepand cu luna ianuarie a anului 2008, Club Essenza ofera si servicii de catering, constand intr-o gama variata de specialitati culinare, de la salate, gustari calde, preparate din pui si porc, inclusiv la gratar, pizza, si nu in ultimul rand desert.

Cateringul este completat de servicii de livrare atat pentru evenimente cat si la domiciliu sau la birou. Toate preparatele sunt realizate in bucataria proprie, din ingrediente proaspete, in conditii de igiena desavarsite. Pentru meniul detaliat si comenzi, consultati adresa de web a clubului.
 

Citeste si Superdelicios pentru o silueta de vis
                  In cautarea trupului perfect

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”