Retetele traditionale trezesc amintiri

Intr-o lume guvernata de ingredientele si metodele industriei alimentare moderne, nu de putine ori puse sub semnul intrebarii, o raza de lumina este oferita de catre producatorii locali care pastreaza cu sfintenie retetele din vremuri cand E-urile inca nu fiintau.
Retetele traditionale trezesc amintiri
no title

Intr-o lume guvernata de
ingredientele si metodele industriei alimentare moderne, nu de
putine ori puse sub semnul intrebarii, o raza de lumina este
oferita de catre producatorii locali care pastreaza cu sfintenie
retetele din vremuri cand E-urile inca nu fiintau.

Ce-ati zice de o portie de carnati de vanat, jambon traditional sau
muschi de porc semicrud? Sau daca v-ati delecta cu o portie de
pulpa de vitel umpluta sau cu o bucatica de miel la cuptor cu
rozmarin in baie de vin alb? Sau daca ati strecura in
dieta
o gustare din pulpa de porc
impletita?

Cu siguranta, v-ar incanta papilele gustative si cateva feliute de
muschi semicrud de vitel! Si daca ati constata ca toate aceste
bunatati sunt facute din
ingrediente naturale
, fara E-uri sau
conservanti?

Dar daca ati mai afla ca materia prima – carne proaspata provenita
de la producatorii locali care cresc animalele doar cu hrana
naturala, condimente chiar din gradina producatorului – este
preparata doar prin metode naturale precum afumarea cu lemn de fag
sau de cires?

Ei bine, pur si simplu ati strecura in meniul zilnic doar alimente
suta la suta naturale si ati intra in randurile celor care mananca
inteligent, in spiritul care domina farfuriile pamantenilot. O fac
de ani buni englezi, francezi si spanioli, iar sursa de hrana
sanatoasa este Bucovina.

Citeste si Secretele
lui Montignac


Foto:
SHUTTERSTOCK