Produse pe care să le cumpărăm cu măsură sau deloc când mergem la supermarket

Pentru că ne aflăm într-o perioadă dificilă, există anumite produse pe care trebuie să le evităm pentru a nu ne afecta sănătatea.
  • Publicat:
Produse pe care să le cumpărăm cu măsură sau deloc când mergem la supermarket
FOTO: shutterstock / Produse pe care să nu le cumpărăm când mergem la supermarket

Dacă am învăţat ceva în aceste zile este să nu ieşim din casă dacă nu este o necesitate, iar în acest sens, cumpărăturile ar trebui făcute o dată pe săptămână, tocmai pentru a evita să intrăm în contact cu alte persoane. Bineînţeles, regulile de igienă sunt şi ele la ordinea zilei, dar se pare că în acelaşi timp, o importanţă majoră o au şi produsele pe care le cumpărăm din supermaketuri care ne pot afecta grav starea de sănătate.

Atunci când mergem la cumpărături este extrem de important să ştim ce alimente să evităm. Să nu uităm că trecem printr-o perioadă în care suntem sedentari, iar lipsa mişcării ne face să fim mai vulnerabili. Bineînţeles, în această situaţie alimentaţia joacă un rol extrem de important şi, pentru că trebuie să fie una sănătoasă, nutriţionistul italian Gianluca Mech explică ce nu ar trebui să cumpărăm cât stăm izolaţi, pentru a nu ne sabota silueta, dar şi starea de sănătate.

“Alimentele de evitat în timpul carantinei sunt cele procesate, adică exact ce majoritatea oamenilor tind să cumpere considerând că nu sunt uşor perisabile. Acestea conţin ingrediente sintetice, precum agenţi de intensificare a aromelor, coloranţi, emulsifianţi, îndulcitori artificiali şi alţi aditivi folosiţi pentru a imita calităţile alimentelor proaspete. Pot conţine acizi graşi trans, adică grăsimi industriale capabile să reziste la temperaturi ridicate. De asemenea, fac alimentele să reziste mai mult şi să nu râncezească. Acizii graşi trans nu sunt sănătoşi, deoarece pot creşte nivelul LDL (colesterolul „rău”), dar nu şi HDL (colesterolul „bun”), crescând riscul de a dezvolta boli cardiovasculare”, explică Gianluca Mech.

Alimente pe care să nu le cumpărăm din supermarket

Alimentele procesate sunt sărace în vitamine, fibre şi alţi micronutrienţi esenţiali. Printre acestea găsim: băuturile dulci şi carbogazoase, gustările dulci ambalate, îngheţata industrială, ciocolata, dulciurile industriale, pâinea, margarina, biscuiţii industriali, prăjiturile şi amestecurile pentru prăjituri, cereale „nenaturale” pentru micul dejun, băuturile energizante, băuturile de fructe cu adaos de zahăr sau îndulcitori artificiali, carnea procesată (cum ar fi cârnaţii), supele instant şi multe altele”, ne îndeamnă nutriţionistul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân