Nu iti neglija alimentatia!

Se intampla de multe ori sa stai tot timpul pe drumuri. De acasa pana la birou, de la birou la diverse intalniri, apoi iar acasa. Petreci mult timp pe drumuri si abia reusesti sa ajungi acolo unde este nevoie de tine. Cum sa mai ai timp sa te gandesti si
  • Publicat:
Nu iti neglija alimentatia!
Nu iti neglija alimentatia!

Lichidele
Este foarte important sa bei destule lichide. Mai ales pe timpul verii, datorita caldurii, lichidele sunt esentiale pentru pastrarea sanatatii. Acestea ajuta la mentinearea nivelului de hidratare optim pentru organism si il ajuta sa se racoreasca la temperaturi ridicate. Specialistii recomanda consumarea a cel putin doi litrii de lichide pe zi, in special apa. In cazul in care iti este destul de dificil sa bei apa, poti consuma sucurile naturale de fructe. Limonada poate fi racoritoare, dar este posibil sa aiba un continut ridicat de zahar. Incearca sa iti prepari acasa sucurile de fructe si sa le eviti pe cele din comert, care pot contine coloranti si conservanti. De asemenea, trebuie sa eviti bauturile ce contin cofeina sau alcool pentru ca acestea sporesc eliminarea lichidelor prin urina si pot provoca deshidratarea organismului.

Inainte de a pleca de acasa, umple-ti o sticla de jumatate de litru cu apa sau cu bautura ta preferata. Poate fi mai rece decat bei de obicei pentru a se pastra rece mai multa vreme. Daca ai cu tine o bautura “sigura”, nu vei mai fi tentata sa cumperi bauturi racoritoare pline de calorii, coloranti si alte substante daunatoare sanatatii tale.

Potoleste-ti pofta de dulce
Fructele care se pastreaza bine, precum merele, bananele, strugurii, piersicile, prunele, perele sau nectarinele sunt ideale pentru a-ti potoli pofta de dulce intr-un mod sanatos. Pe langa fructe, mai poti alege alimentele ambalate in asa fel incat pot fi mancate pe drum: iaurt degresat cu fructe, batoanele de branza dulce, budinca, batoanele de cereale, etc.

Restaurantele de tip fast-food sunt destul de numeroase, dar daca te bazezi pe acest tip de alimente poti include in alimentatia ta o cantitate prea mare de grasimi si calorii si poti elimina nutrienti importanti precum vitaminele, minerale sau fibrele. De aceea, cea mai buna solutie este sa iti pregatesti de acasa sandvisuri sanatoase, care sa iti potoleasca foamea fara a avea efecte negative asupra sanatatii tale. Poate ti se pare mult mai comod sa cumperi un sandvis gata facut decat iti faci tu unul acasa. Pentru a-ti fi mai usor, poti considera ca renunti la comoditate pentru a-ti pastra sanatatea. Este posibil ca acest lucru sa te mai motiveze putin.

Gustarile
In cazul in care ai pofta de o gustare, nu alege cartofii prajiti sau produsele fainoase. Alunele sau nucile au pe langa un gust foarte bun si numeroase minerale si vitamine, de aceea reprezinta o alegere foarte buna. Evita alunele foarte sarate. Fructele deshidratate precum caisele sau stafidele pot fi luate in considerare, in cazul in care nu ti par prea dulci. 

Articol exclusiv online

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Reguli esentiale pentru alimente sigure
Reguli esentiale pentru alimente sigure
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”