#Nimicsuspect, conceptul Carrefour care mă ajută să mănânc alimente fără aditivi și coloranți (P)

Provin dintr-o familie în care se gătea tradițional. Mult, gras și sărat. Cărnuri, cârnați, slănină, mâncăruri cu prăjeli și grăsime la fiecare masă. Singurele legume erau murăturile și, vara, salata de roșii și castraveți. Rar, foarte rar, fructe. În schimb, nu lipseau torturile cu creme felurite, pandișpanuri gustoase și clătite pufoase. Așa am crescut.
  • Publicat:
#Nimicsuspect, conceptul Carrefour care mă ajută să mănânc alimente fără aditivi și coloranți (P)

Primele probleme au început să apară la ai mei care au făcut amândoi diabet insulino-dependent. De fapt și eu am fost cam bolnăvicioasă toată copilăria și adolescența: eram mai tot timpul răcită, fără vlagă și prindeam din mers orice virus era prin apropiere.

În timp, am avut revelația stilului de viață nesănătos cu care eram obișnuiți și am înțeles cât de mult ne poate fi afectată sănătatea de alimentația nesănătoasă pe care o punem în farfurie. Și cât e de ușor se deteriorează organismul uman atunci când nu e alimentat corespunzător!

Etichetele produselor îți spun adevărul

Procesul de schimbare a stilului de viață a fost îndelungat, cu multe momente de stagnare, pași înapoi și clipe de neputință. Însă, după câțiva ani, muulte cărți și un curs serios de nutriție mai târziu, mi-am promis că voi încerca să pun pe masă alimente cât mai sănătoase. În primul rând de dragul copiilor mei.

Așa a început călătoria mea de a descoperi branduri și alimente curate care pun pe primul loc sănătatea consumatorului. Așa am început să caut surse cât mai sănătoase pentru mâncarea din farfuriile copiilor mei. Așa am început să citesc etichetele. Și așa am învățat să apreciez produsele ale căror etichete conțin puține ingrediente și deloc sau aproape deloc E-uri (aditivi sau conservanți suspecți).

În căutările mele am aflat că lanțul de hypermarketuri Carrefour se preocupă de mai bine de 30 de ani ca ingredientele din gamele proprii să fie unele sănătoase și cât mai de calitate, la prețuri accesibile. Pentru că și aceasta este o problemă. Poți găsi alimente sănătoase, din producții de încredere, dar ale căror prețuri nu sunt accesibile oricui.

Am descoperit recent gama Drag de România de la Carrefour, dar și alte alimente realizate local, cu ingrediente de calitate. Și am aflat de Act For Food și filozofia brandului de a oferi produse de calitate, fără aditivi controversați, la prețuri accesibile, astfel încât să poată ajunge în farfuria oricărui client preocupat de alimentația sănătoasă.

Îmi place conceptul #NimicSuspect în farfurie prin care Carrefour și-a luat un angajament ferm de a elimina aditivii controversați din produsele alimentare și a ales ca aromele, gustul și culoarea produselor marcă proprie să fie naturale și nu accentuate, prin adăugarea de potențiatori de gust sau coloranți/arome artificiale. Astfel că, în prezent, Carrefour a ajuns să interzică peste 100 de aditivi controversați din compoziția tuturor produselor din marca proprie (coloranți, antioxidanți, conservanți, agenți de textură).

Rețetă din produse marcă proprie Carrefour

Pe rafturile Carrefour am găsit produse fără aditivi nenecesari, pe ale căror etichete nu există E-uri suspecte. Am descoperit conserve cu ton în suc propriu, pasta de tomate proaspete, ulei de măsline, icre, paste cu ou, biscuiți și multe alte produse curate, la prețuri accesibile.

Și pentru că ne era poftă de paste cu ton, am încercat o rețetă simplă din alimente fără aditivi pe care le găsești pe rafturile Carrefour.

Ingrediente: 250g paste, 400g sos roșii proaspete, jumătate de ceapă, 5 căței de usturoi, busuioc, 3 conserve ton, ardei iute, ulei de măsline, pătrunjel. Se fierb pastele aproximativ 10 minute, se clătesc cu apă rece, se lasă la scurs. În tigaie, se călesc puțin ceapa, usturoiul, ardeiul iute și busuiocul. Apoi se adaugă sosul de roșii și se lasă aproximativ 10 minute la foc mic. Se adaugă pastele peste sos în tigaie și se mai lasă 5 min la foc mic. Se scot în farfurie, se adaugă tonul și apoi, deasupra, puțin pătrunjel. Poftă bună!

Și nu uitați să alegeți alimente sănătoase cu ingrediente cât mai naturale. Chiar fac diferența!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
De ce mâncăm mai mult iarna?
De ce mâncăm mai mult iarna?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”