Mere uscate la cuptor, o gustare dulce perfectă la dietă: rețetă, beneficii, calorii

  • Publicat:

Mere uscate – la cuptor, la soare, cu ajutorul unui deshidrator. Dulci și cu puține calorii, perfecte pentru savurat ca gustare între mese.

Feliile de mere uscate presărate cu scorțișoară sunt minunate dacă ești la dietă, pentru că îți satisfac pofta de dulce, au puține calorii, țin de foame și sunt bune și pentru digestie.

Spre deosebire de pungile cu felii de mere uscate din comerț, acasă poți controla exact ce mănânci: mai precis, nu e nevoie să adaugi zahăr, atât de nociv pentru siluetă, dar și pentru sănătate în general.

Vezi mai jos rețeta super simplă de mere uscate crocante la cuptor, câte calorii are o porție și ce beneficii are această gustare minunată!

Rețetă de mere uscate cu scorțișoară la cuptor

Ingrediente: 3-4 mere (pot fi soiuri diferite), 2-3 lingurițe de scorțișoară

Mod de preparare: taie merele felii (nici prea subțiri, dar nici prea groase), așază-le într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt și presară pe deasupra lor scorțișoara. Lasă feliile de mere la copt, la cea mai mică temperatură (120-130 de grade Celsius), timp de 2 ore sau până când capătă textura dorită (acest lucru depinde de soiul de mere și de grosimea feliei).

Merele uscate pot fi păstrate în pungi sigilate sau în borcane cu capac până la o săptămână. Le poți servi ca atare sau cu iaurt, în salate, lapte cu ovăz.

O porție, adică aproximativ 100 de grame de mere uscate, are 65 de calorii, 5 grame de fibre și 18 grame de carbohidrați.

Sursa foto: Instagram

Beneficiile merelor uscate: țin de foame și previn constipația

Merele uscate sunt la fel de bune precum cele proaspete. Printre beneficiile acestora se numără:

  • Mențin senzația de sațietate
  • Îmbunătățesc tranzitul intestinal
  • Previn constipația
  • Conferă energie
  • Ajută la menținerea concentrării
  • Asigură transportul oxigenului către țesuturi
  • Te ajută să îți menții greutatea normală
  • Reglează glicemia
  • Previn dezechilibrele hormonale
  • Asigură organismului necesarul de vitamina B și minerale (potasiu, sodiu, fier, cupru, seleniu)
Mere uscate la cuptor, o gustare perfectă: rețetă, beneficii, calorii
Sursa foto: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”