Light food

articol
Light food
Light food

Ghiveci de dovleac

Ingrediente necesare:
1 dovleac de 750 g,
4 oua,
3 linguri de ulei,
1 legatura de ceapa verde,
sare,
piper macinat.

Mod de preparare: Ceapa taiata rondele se caleste in ulei sub capac. Dovleacul se curata, se indeparteaza semintele, se taie in bucati cat un deget si se adauga la ceapa calita. Se sareaza, se pipereaza si se caleste in sucul propriu sub capac, pana se inmoaie. Se ia capacul, dovleacul se prajeste putin si se toarna peste el oul batut.

Ceapa umpluta cu ciuperci

Ingrediente necesare
8 cepe rosii mijlocii,
300 g ciuperci,
1 lingura de pasta de rosii,
50 g unt,
200 ml vin alb sec,
sare, piper macinat.

Mod de preparare: Cepele se curata, se taie varfurile, se indeparteaza mijlocul in asa fel incat sa ramana doar jumatate de deget grosime (partea indepartata va fi folosita la alte mancaruri). Ciupercile curatate, taiate marunt se calesc in unt condimentat cu sare si piper pana cand scade zeama, apoi se amesteca cu pasta de rosii. Daca aceasta umplutura este condimentata bine, este si mai gustoasa. Se umplu cepele si se acopera tava sau se asaza folie de aluminiu peste ele, se introduc in cuptorul fierbinte si se coc la foc mare.

Tags:
Light Food
Light Food