Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Lecţia de gătit cu chef Hadad

8

Îl mai întâlnisem o singură dată pe chef Hadad.

Am fost impresionată de zecile de arome perfect armonizate şi evident, de designul preparatele sale. Am apreciat şi că stă de vorbă cu clienţii săi şi le explică procesul minuţios prin care găteşte.

Dar de aici până la a găti cot la cot cu el mi se păreau ani lumină. A durat fix un an. Pământean.

Atunci când am fost întrebată dacă sunt de acord cu preparatul propus de chef Hadad “piept de raţă cu fructe de pădure”, m-am amuzat. Până şi o salată gătită sub îndrumarea maestrului este o experienţă. Darămite un piept de raţă… Aşadar, la ora 10.00 într-o dimineaţă geroasă am păşit pragul elegantului restaurant Joseph din Capitală. Am fost poftită în bucătărie, iar chef Hadad mi-a înmânat costumul de bucătar.

CITESTE PE EVZ.RO: Anamaria Prodan suspectă de COVID-19? Impresara a...
CITESTE PE CAPITAL.RO: O vedetă Pro TV a trecut prin momente cumplite. Cu...

Galerie foto

vezi galeria 8 foto

Ce a urmat… O cursă contra contronometru şi sub presiune prin bucătărie. Mi-a explicat că toate ingredientele folosite sunt naturale şi proaspete. Ţin să menţionez că am lucrat cu focul şi multe cuţite, dar nu s-au înregistrat victime. Ok, din grabă l-am atins puţin cu vârful cuţitului pe chef, dar nu a curs sânge :)

Chef este calm, îţi arată cum să tai preparatele, te încurajează să guşti, dar şi să-ţi foloseşti degetele pentru a verifica dacă carnea este suficient de prăjită în propria grăsime, spre exemplu. Din când în când mai face un compliment, însă fiecare secundă de ezitare este penalizată.

După ce mi-a spus că aş putea rămâne să-l ajut pentru tot restul zilei, mi-a crescut inima şi am încetinit ritmul, mi-a spus că se vede că nu prea intru des în bucătărie… Nu am tăiat suficient de repede busuiocul. Proba piureului făcut cu mascarpone, pus la foc mic în care a trebuit să amestec în continuu, m-a făcut să înţeleg utilitatea antrenamentelor de la sala de sport.

Când abia îmi mai simţeam mâinile, a urmat aranjarea platoului. Minuţiozitate şi precizie. Totul sub presiunea timpului. “Hai că se răceşte raţa” îmi spunea chef în timp ce eu număram şi calculam distanţa la care trebuia să aşez cele 7 coacăze roşii peste cele 7 picături de sos de fructe de pădure. Am pus şi până şi petale de orhidee. Adrenalină pură!

Partea a doua a întâlnirii a constat în degustarea preparatului şi o discuţie liberă cu Joseph Hadad. Tot despre raţă. “Într-adevăr, raţa perfect gătită o găseşti la Paris. Acolo m-am şcolit. Dar şi aici, în Bucureşti mă bucur să constat că în ultimii 5 ani de zile s-a ridicat nivelul gastronomiei din România.

Raţa este cea mai rafinată carne. Dar trebuie consumată în sânge. Dacă e medium spre well done sau well done mai bine nu comanzi raţă. Carnea de vânat în general, trebuie să fie puţin în sânge. Dar nivelul, aşa cum spuneam a crescut.

Cum alegem carnea de raţă?

“La ţărani găseşti raţă foarte bună, eu cumpăr pentru mine. Raţa 1,3 kg, sau 1,4 kg. Raţa se cumpără fasonată, să nu fie foarte bătrână. De la 2 kg în sus, e bătrână. Dacă vrem raţă sălbatică, se lasă 3 săptămâni în curte, se liniştesc muşchii şi abia apoi se taie. Dacă tai imediat, carnea este prea tare şi e păcat.” Un vin merlot tânăr poate acompania cu succes pieptul de raţă.

Chef Joseph Hadad este recunoscut pentru talentul său de a “picta” farfuriile. “Mâncarea are toate culorile din natură. Nici un pictor nu poate să combine acuarelele astfel încât să obţină la culorile naturale pe care le-a dat Dumnezeu... Nu se poate ajunge la culoarea şofranului, spre exemplu. Analizează platoul nostru. Uite: “Roz, alb, mov, caramel, roşu, verde… Toate naturale. Toate ingredientele acestea există pe piaţă. Mergi la Obor, găseşti de toate. Dar depinde ce vede fiecare. Eu văd farfuria finală încă de când sunt la piaţă. ÎI spun: “Este vorba de viziune”. El completează:  “Da, dar viziunea vine în timp.”

Foto: Octav Ganea,
Machiaj: Octav Mardale
Hair-stylist: Sorin Papacioc,
Kimono Strike A Pose



Citește și:
Învaţă să îţi faci singură pastele după reţeta Master Chef!
Chef Florin Dumitrescu şi Mihaela Bilic susţin importanţa echilibrului în alimentaţie!
Patrizia Paglieri, o fană declarată a bucătăriei româneşti!
Adrian Hădean: „Nu cred în diete. Cred în adoptarea unui stil de viaţă care să ţi se potrivească"
GANDUL.RO: ”Super-răspânditorii de coronavirus”, de 100...
EVZ.RO: Anamaria Prodan suspectă de COVID-19? Impresara a...
CAPITAL.RO: O vedetă Pro TV a trecut prin momente cumplite. Cu...
IMPACT.RO: Decizie de ultimă oră în cazul fetiței care a...
EVENIMENTULISTORIC.RO: Comitagiii bulgari – dovada că în 1964 comuniștii...
Articol din revistă - 26.03.2015
Poți să slăbești până la 12 kilograme cu ajutorul unui aliment extrem de sănătos care elimină toxinele și scade colesterolul Doctorulzilei.ro Poți să slăbești până la 12 kilograme cu ajutorul unui aliment extrem...
Cel mai de temut dușman al siluetei! Nimeni nu știe că unele alimente stârnesc foamea Infoactual.ro Cel mai de temut dușman al siluetei! Nimeni nu știe că unele alimente...
Spectacol ”atipic” în Munții Rodnei. Momentul spectaculos a devenit viral Animalzoo.ro Spectacol ”atipic” în Munții Rodnei. Momentul spectaculos a devenit...
Este ştirea serii! S-a decis chiar acum unde vor sta bolnavii de coronavirus Substantial.ro Este ştirea serii! S-a decis chiar acum unde vor sta bolnavii de coronavirus
”Super-răspânditorii de coronavirus”, de 100 de ori mai contagioși. Cine sunt și cum îi recunoști Gandul.ro ”Super-răspânditorii de coronavirus”, de 100 de ori mai contagioși....
Atenție mare la această apă plată! Poate fi extrem de periculoasă. Descoperire șocantă a experiților VoxBiz.ro Atenție mare la această apă plată! Poate fi extrem de periculoasă....
Rac Rac 22 iunie - 22 iulie

Sunteţi implicat trup şi suflet în problemele cu care vă confruntaţi la serviciu, dar eficienţa dumneavoastră în chestiunile practice este uşor diminuată. Luna iulie anunţă unele dispute în...citește mai departe

×

 
×

CALCULATOR NUTRIŢIONAL
Află câte calorii conţine masa ta de astăzi!

Caută în lista de alimente »
Gandul.ro
”Super-răspânditorii de coronavirus”, de 100 de ori mai contagioși. Cine sunt și cum îi recunoști ”Super-răspânditorii de coronavirus”,...
Revine starea de urgență în România?...
Informații de ultim moment despre soțul...
ApropoTv.ro
Johnny Depp a divorţat de Amber Heard după ce a găsit fecale în patul său Johnny Depp a divorţat de Amber Heard după...
Lora, blocată de trei luni în Bali, din...
„La Gomera”, marele câştigător la...
Go4it.ro
Au aruncat o sfoară cu magnet la capăt de pe un pod. Tatăl și fiul au scos ceva terifiant din apă Au aruncat o sfoară cu magnet la capăt...
Veste foarte tristă! A murit o vedetă...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme...
ProMotor.ro
Motivul incredibil pentru care Dacia Logan are o denumire complet diferită în Mexic Motivul incredibil pentru care Dacia Logan...
Revoltător! Viața secretă a călugăriței...
Poliția Română își cumpără mașini...
Descopera.ro
Descoperire ULUITOARE făcută de un salvamontist român pe unul dintre cele mai ÎNALTE vârfuri ale României: „E ceva unic ce am găsit” Descoperire ULUITOARE făcută de un salvamontist...
Fenomen ȘOCANT! Un întreg grup de animale...
NAZIŞTII nu au fost primii. Naţiunea EUROPEANĂ...
ULTIMA ORĂ
Au aruncat o sfoară cu magnet la capăt de pe un pod. Tatăl și fiul au scos ceva terifiant din apă

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .