Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Laptele şi carnea bio conţin cu 50% mai mulţi acizi graşi Omega 3 decât cele non-organice

Laptele şi carnea bio conţin cu 50% mai mulţi acizi graşi Omega 3 decât cele non-organice, potrivit unui studiu recent.

Un grup de cercetători internaţionali au arătat şi că carnea bio conţine mai puţine grăsimi saturate, asociate cu o creştere a riscului de boli cardiovasculare.

Aceeaşi echipă  a lucrat şi la un studiu global care a analizat alimentele care provin din agricultura ecologică. În urma studiului, aceştia au arătat că astfel de produse au un procent al antioxidanţilor cu 60% mai mare decât fructele şi legumele cultivate convenţional.

Coordonatorul studiului, profesorul Carlo Leifert de la Universitatea Newcastle, consideră că rezultatele cercetării ar trebui să convingă oamenii să-şi crească aportul de acizi graşi Omega 3 alegând produse organice .

CITESTE PE EVZ.RO: Mihai Gâdea, lovit în plin de pandemie. Vedeta este...
CITESTE PE CAPITAL.RO: Răsturnare de situație! Adevăratul motiv al despărțirii...

Nutriţioniştii nu cad de acord asupra multor lucruri, dar cu toţii sunt de părere că ar trebui să ne dublăm aportul de acizi graşi Omega 3, a adăugat Carlo Leifert.

Dietele occidentale sunt sărace în aceste grăsimi importante, care se găsesc în special în peşte gras şi au fost asociate cu un risc redus de boli cardiovasculare, îmbunătăţirea sistemului neurologic şi o mai bună funcţionare a sistemului imunitar.

Studiul, publicat în British Journal of Nutrition, au trecut în revistă 196 de articole consacrate laptelui şi 67 consacrate cărnii şi au găsit diferenţe semnificative între laptele şi carnea bio şi laptele şi carnea convenţionale, în special în privinţa conţinutul de acizi graşi.

Elementul esenţial al studiului se referă  la procentele mai mari de acizi graşi, minerale şi antioxidanţi.

Chries Seal, profesor de nutriţie la Universitatea Newcastele a declarat: „Studiul sugerează că dacă doreşti să faci o schimbare notabilă în alimentaţie, trecerea la produse bio  ar permite într-o anumită măsură să se amelioreze absorbţia acestor substanţe nutritive esenţiale.”

Analiza a arătat că laptele bio conţine 40% acid linoleic conjugat, care poate avea efecte bune pentru slăbire şi creşterea în masă musculară. Mai mult, are o concentraţie mai mare de fier, vitamina E şi carotenoizi.

Diferenţele între laptele şi carnea bio şi variantele convenţională se datorează modul în care sunt crescute animale (sunt hrănite doar cu iarbă şi nu cu cereale pe bază de porumb).

“Oamenii aleg laptele şi carnea bio din trei motive principale: îmbunătăţirea modului în care sunt crescute animalele, impactul pozitiv al agriculturii ecologice asupra mediului şi beneficiile pentru sănătate.  Dar un motiv mai puţin cunoscut se referă la impactul asupra calităţii nutriţionale. Fermierii  au reacţionat deja la aceste descoperiri şi au crescut nivelul de iod din lapte. Studiul a arătat că laptele convenţionat are cu 74% mai mult iod  decât cel bio, dar şi mai mult seleniu. Păstrarea  unui procent echilibrat de iod în dietă este dificilă, deoarece diferenţa între deficienţa şi excesul de fier nu este mare,  atrage atenţia  Carlo Leifert. 

Prea mult sau prea puţin iod în alimentaţie poate exacerba probelemele tiroidei. În plus, hrana vitelor conţine iod, ceea ce explică diferenţa între carnea bio şi cea convenţională.

Un grup de cercetători internaţionali au arătat şi că carnea bio conţine mai puţine grăsimi saturate, asociate cu o creştere a riscului de boli cardiovasculare.

Aceeaşi echipă  a lucrat şi la un studiu global care a analizat alimentele care provin din agricultura ecologică. În urma studiului, aceştia au arătat că astfel de produse au un procent al antioxidanţilor cu 60% mai mare decât fructele şi legumele cultivate convenţional.

Coordonatorul studiului, profesorul Carlo Leifert de la Universitatea Newcastle, consideră că rezultatele cercetării ar trebui să convingă oamenii să-şi crească aportul de acizi graşi Omega 3 alegând produse organice.

Nutriţioniştii nu cad de acord asupra multor lucruri, dar cu toţii sunt de părere că ar trebui să ne dublăm aportul de acizi graşi Omega 3, a adăugat Carlo Leifert.

Dietele occidentale sunt sărace în aceste grăsimi importante, care se găsesc în special în peşte gras şi au fost asociate cu un risc redus de boli cardiovasculare, îmbunătăţirea sistemului neurologic şi o mai bună funcţionare a sistemului imunitar.

Studiul, publicat în British Journal of Nutrition, au trecut în revistă 196 de articole consacrate laptelui şi 67 consacrate cărnii şi au găsit diferenţe semnificative între laptele şi carnea bio şi laptele şi carnea convenţionale, în special în privinţa conţinutul de acizi graşi.

Elementul esenţial al studiului se referă  la procentele mai mari de acizi graşi, minerale şi antioxidanţi.

Chries Seal, profesor de nutriţie la Universitatea Newcastele a declarat: „Studiul sugerează că dacă doreşti să faci o schimbare notabilă în alimentaţie, trecerea la produse bio  ar permite într-o anumită măsură să se amelioreze absorbţia acestor substanţe nutritive esenţiale.”

Analiza a arătat că laptele bio conţine 40% acid linoleic conjugat, care poate avea efecte bune pentru slăbire şi creşterea în masă musculară. Mai mult, are o concentraţie mai mare de fier, vitamina E şi carotenoizi.

Diferenţele între laptele şi carnea bio şi variantele convenţională se datorează modul în care sunt crescute animale (sunt hrănite doar cu iarbă şi nu cu cereale pe bază de porumb).

“Oamenii aleg laptele şi carnea bio din trei motive principale: îmbunătăţirea modului în care sunt crescute animalele, impactul pozitiv al agriculturii ecologice asupra mediului şi beneficiile pentru sănătate.  Dar un motiv mai puţin cunoscut se referă la impactul asupra calităţii nutriţionale. Fermierii  au reacţionat deja la aceste descoperiri şi au crescut nivelul de iod din lapte. Studiul a arătat că laptele convenţionat are cu 74% mai mult iod  decât cel bio, dar şi mai mult seleniu. Păstrarea  unui procent echilibrat de iod în dietă este dificilă, deoarece diferenţa între deficienţa şi excesul de fier nu este mare,  atrage atenţia  Carlo Leifert. 

Prea mult sau prea puţin iod în alimentaţie poate exacerba probelemele tiroidei. În plus, hrana vitelor conţine iod, ceea ce explică diferenţa între carnea bio şi cea convenţională.

 



Citește și:
Cu ce poţi înlocui laptele de vacă dacă eşti alergic?
Laptele echilibreaza calciul si fosforul din sange
Carnea de vită, benefică în menţinerea siluetei
GANDUL.RO: Cel mai bogat traficant de carne vie din Giurgiu a...
EVZ.RO: Mihai Gâdea, lovit în plin de pandemie. Vedeta este...
CAPITAL.RO: Răsturnare de situație! Adevăratul motiv al despărțirii...
IMPACT.RO: Numele cele mai des alese de părinți în ultimii...
EVENIMENTULISTORIC.RO: Regimentul românilor în izmene bagă groaza în...
Exclusiv Online - 16.02.2016
Ce să mănânci la cină ca să arzi calorii toată noaptea. Alimentele care pun metabolismul în mișcare Doctorulzilei.ro Ce să mănânci la cină ca să arzi calorii toată noaptea. Alimentele...
Adela Popescu dă din casă. „Pot apărea mici contradicții, dar nimic atât de grav” Infoactual.ro Adela Popescu dă din casă. „Pot apărea mici contradicții, dar nimic...
TOP 5 lucruri pe care Iubitorii de câini trebuie să le știe! Patrupezii percep lucruri incredibile despre stăpânii lor Animalzoo.ro TOP 5 lucruri pe care Iubitorii de câini trebuie să le știe! Patrupezii...
Moment istoric în BOR. Doi ierarhi se luptă pentru postul lăsat de ÎPS Pimen Substantial.ro Moment istoric în BOR. Doi ierarhi se luptă pentru postul lăsat de...
Cel mai bogat traficant de carne vie din Giurgiu a murit după ce a făcut accident cu skyjetul de 20.000 de euro Gandul.ro Cel mai bogat traficant de carne vie din Giurgiu a murit după ce a făcut...
Cea mai bună și răcoroasă limonadă din lume. Rețeta este foarte simplă, dar are un ingredient minune. Adaugă-l pentru un gust super special VoxBiz.ro Cea mai bună și răcoroasă limonadă din lume. Rețeta este foarte...
Rac Rac 22 iunie - 22 iulie

Sunteţi implicat trup şi suflet în problemele cu care vă confruntaţi la serviciu, dar eficienţa dumneavoastră în chestiunile practice este uşor diminuată. Luna iulie anunţă unele dispute în...citește mai departe

×

 
×

CALCULATOR NUTRIŢIONAL
Află câte calorii conţine masa ta de astăzi!

Caută în lista de alimente »
Gandul.ro
E oficial! Care este, de fapt, numărul REAL de infecții cu coronavirus în România E oficial! Care este, de fapt, numărul...
ȘOCANT! Ce s-a găsit în ORGANELE pacienților...
Raportul Curții de Conturi după controlul...
ApropoTv.ro
Johnny Depp a divorţat de Amber Heard după ce a găsit fecale în patul său Johnny Depp a divorţat de Amber Heard după...
Lora, blocată de trei luni în Bali, din...
„La Gomera”, marele câştigător la...
Go4it.ro
Fetița ei de 6 ani pescuia și a agățat ceva. Mama și fiica au încremenit când au scos „captura” Fetița ei de 6 ani pescuia și a agățat...
A cumpărat sos din Lidl. Peste un timp,...
A golit bazinul de irigații pentru a-l...
ProMotor.ro
Momentul incredibil în care un polițist o PIPĂIE pe o șoferiță. Gestul care a provocat SCANDALUL - VIDEO Momentul incredibil în care un polițist...
Motivul pentru care peste 4.000 de MAȘINI...
Ca-n GERMANIA! Primele mașini de poliție...
Descopera.ro
Şase oameni cu SUPER-PUTERI care i-au pus în dilemă pe oamenii de ştiinţă. Unul dintre ei a ''văzut'' Luna Şase oameni cu SUPER-PUTERI care i-au pus...
Guvernul SUA se pregătește INTENS! O lege...
EXPERIMENTUL care durează deja de un SECOL!...
ULTIMA ORĂ
Fetița ei de 6 ani pescuia și a agățat ceva. Mama și fiica au încremenit când au scos „captura”

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .