Jurnalul unei siluete perfecte a ajuns la jumătatea drumului. Iată ce progrese au făcut concurentele

Am ajuns la jumătatea drumului în obţinerea titlului de Siluetă Perfectă! Ambiţia şi voinţa sunt trăsăturile comune ale celor două concurente înscrise în competiţia “Jurnalul unei siluete perfecte”, Mihaela Ardeleanu şi Corina Cernea, iar rezultatele nu întârzie să apară. Să vedem cum se prezintă situaţia după 6 săptămâni de disciplină în dietă şi mult sport.
  • Publicat:
Jurnalul unei siluete perfecte a ajuns la jumătatea drumului. Iată ce progrese au făcut concurentele

Am ajuns la jumătatea drumului în obţinerea titlului de Siluetă Perfectă! Ambiţia şi voinţa sunt trăsăturile comune ale celor două concurente înscrise în competiţia “Jurnalul unei siluete perfecte”, Mihaela Ardeleanu şi Corina Cernea, iar rezultatele nu întârzie să apară. Să vedem cum se prezintă situaţia după 6 săptămâni de disciplină în dietă şi mult sport.

Prima lună a competiţiei a însemnat pentru cele două concurente adoptarea unui regim alimentar echilibrat, dar totuşi restrictiv, şi organizarea mai eficientă a timpului, în aşa măsură încât mersul la sala de sport să devină o plăcere şi o metodă de relaxare excelentă în rutina zilnică.

Mihaela şi Corina au acceptat cu drag această provocare şi, motivate fiind de obţinerea unui corp perfect, au renunţat fără mari probleme la alimentele şi băuturile care au contribuit de-a lungul timpului la depunerea kilogramelor. Astfel, la nici 4 săptămâni de la debutul competiţiei, Corina a dat jos 4,8 kilograme iar Mihaela a scăpat de 1,5 kilograme, ambele fiind extrem de încântate de rezultate, laolaltă cu medicul nutriţionist Luminiţa Florea, care le este alături cu sfaturi de dietă şi încurajări prieteneşti pe parcursul acestei provocări.

Din păcate, în a 6-a săptămână de concurs, vizita la nutriţionist a fost una care le-a întristat puţin pe fete, pentru că au aflat că greutatea lor nu s-a schimbat cu nimic în 14 zile. Vestea bună însă este că se ştie şi motivul acestei încăpăţânări a kilogramelor: Mihaela mănâncă prea puţin şi astfel rata metabolică scade, deci mişcarea la sala de sport nu mai dă roade, iar Corina trebuie să renunţe la fructele de sezon consumate în cantităţi, să spunem… nu întocmai conform recomandărilor specialistului, deoarece acestea conţin zahăr sub formă de fructoză, care în cantităţi mari pot contribui la creşterea stratului adipos abdominal şi pot încetini metabolismul.

Date fiind ultimele date ale cântarului, specialistul în nutriţie recomandă excluderea fructelor din regim şi revenirea la structura din prima parte a programului, respectiv consumul de legume, carne slabă şi lactate cu conţinut scăzut de grăsime – în cazul Corinei, şi adoptarea unei diete bazată pe proteine, care favorizează arderea grăsimilor şi îmbunătăţeşte tonusul muscular – în cazul Mihaelei.

În privinţa activităţii de la sala de sport, putem spune că fetele stăpânesc acum cu măiestrie fiecare aparat: banda de alergat, stepper-ul, bicicleta, exerciţiile fizice cum sunt genuflexiunile şi echipamentele cu greutăţi destinate întăririi şi dezvoltării musculaturii – toate sunt arme de temut ale celor 2 antrenori, Bianca Dinu şi Iulian Budescu, în sprijinul concurentelor noastre.

Dieta şi mişcarea primesc încă 2 aliaţi în lupta cu kilogramele – cremele anticelulitice de la NIVEA şi suplimentele CaliVita, care le sunt alături fetelor încă de la începerea programului.

 

 

“Masajul cu crema NIVEA a devenit un ritual zilnic iar rezultatele se văd: pielea e mai fermă iar aspectul de coajă de portocală este mult mai puţin evident.

Şi suplimentele de la CaliVita mă ajută foarte mult, pentru că nu mai resimt în permanenţă pofta de a mânca ceva dulce”, mărturiseşte Corina.


Mihaela a recunoscut că nu era foarte încrezătoare în puterile miraculoase ale cremelor anticelulitice, însă NIVEA a reuşit să îi schimbe aceste convingeri prin efectele sale concrete, vizibile: pielea este mai fermă, mai catifelată, arată mult mai bine.

“Şi CaliVita Figure Shaper mă ajută în fiecare zi, pentru că nu îmi mai este atât de foame tot timpul, nu simt nevoia de dulciuri şi mă ajută să elimin toxinele”, mai adaugă Mihaela.

Luminiţa Florea: „Motivaţia personală şi dorinţa de a reuşi sunt elementele-cheie în procesul de slăbire. Pe lângă o dietă mai mult sau mai puţin restrictivă, sportul practicat cu regularitate contribuie foarte mult la conturarea unei siluete ideale.”
 

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”