Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta XVIII

Un nou episod din jurnalul pofticioasei.
  • Publicat:
Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta XVIII
Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta

Amu cica erau odata vreo 20 de milioane de oameni: unul din doi cu probleme de greutate, unul din patru obez. Si-n tinuturile lor faimoase peste mari si tari pentru bucatele alese, alese de nutritionisti in topul celor mai daunatoare, mai nimenea nu voia sa mearga pe calea a dreapta catre Taramul Kilogramele Potrivite si putini viteji reuseau sa il biruiasca pe balaurul Cantar…

Am adaptat nitel „Povestea por­cului“ la 2009. La Romania. Aflata pe locul 3 in Europa la numarul locuitorilor supraponderali….Oamenii puneau pe ei nu „pelea cea de porc”, intocmai imparatului, ci na­dragi topitori de grasimi, pe care ii lepadau di­mineata in speranta ca vor avea talia im­paratesei.

Ori se imbracinau cu o cin­ga­toare maaare si cu tot soiul de cusaturi nu cu fir de aur, ci din nu stiu ce ma­te­rial cu puteri miraculoase, facut sa fure ochii domnitelor credule.

Mancau si apoi beau apa in care au fiert ierburi aduse din gradini fermecate in speranta ca vor prinde puteri nebanuite trecute cu litere mari pe ambalajele moderne ale plan­te­lor de care va zic, si vor invinge astfel dusmanii siluetei.

Asteptau mereu sa le iasa in cale Sfanta Luni, nu Sfanta Du­minica, Mercuri ori Vineri asa ca in po­vestea lui Creanga, pentru ca toti voiau sa inceapa intr-o lune dieta aia.

Stirba-baba-cloanta trebuie sa fie in basmul nostru Stirba-si-umflata-baba-cloanta, iar Talpa-Iadului, Talpa-care-n-a-calcat-nicio­data-pe-la-sala-Iadului. Finalul merge perfect si in vremurile de acum.

E cu masa incarcata care „a tinut 3 zile si 3 nopti, si mai tine si astazi, daca nu cumva s-a sfarsit”. Pai ar cam fi cazul sa se sfarseasca.

Nu tot ce zboara se mananca si slabeste

Ii ajungem incetisor pe americani din urma dupa cum reiese din cele mai noi cifre, dar nici ca ne pasa. Mahomedul romanesc, ajuns cat un munte, asteapta sa vina muntele de produse nemain­tal­nite pentru slabit, la el.

Asta daca il in­tereseaza subiectul, desigur. Am face orice doar sa pierdem din greutate fara greutate. Sa ne invelim in stiu eu ce folie si sa stam acolo pana iesim pe jumatate din cat eram cand am intrat. Sa luam o mana de pastile ca ele sa ne ia kilogra­mele cu mana.

Sa strangem din dinti doar cateva zile mancand codite de spa­nac fierte dimineata si la pranz, crude seara. Ne dam peste cap, din pacate doar la figurat, caci de sport nu vrem sa auzim, ca sa gasim solutii-soc-senzational-bomba. Si periculoase, adauga doctorii.

Din da­tele lor, extrem, extrem de multi romani vor sa devina supli cat ai zice „pes”. Peste deja ar fi prea lung. Si pica in cap­cana lui „cumpara acum, slabeste
PE LOC”. Au gresit o litera daca e sa ma in­trebati pe mine, e „d” acolo si fara spa­tiu intre cele doua cuvinte… (PE LOC-DELOC)

Unde nu-i cap vai de fertilitate si organe vitale

Au toate de suferit in urma unor diete draconice. Fertilitatea ti-o recapeti sau nu dupa un astfel de episod bulversant pentru organism. Au fost cazuri in care femeile care au riscat astfel au pierdut definitiv sansa de a fi vreodata mame.

Poate nu stiati ca exista tinere diag­nos­ticate cu osteoporoza la 24 de ani. Tot de la regimul-miracol. Nu mai primeste organismul substante nutritive, nu mai produce estrogen, nu se mai intaresc oasele. Credeti ca pierdeti doar grasime?

Pierdeti si masa musculara. Afectati si muschiul inimii. Apoi si rinichii si cre­ie­rul. Dati peste cap si producerea celulelor albe din sange care lupta cu infectiile. Imunitatea e la pamant. E o lista lunga si de speriat.

In povestea pe care as vrea sa o incepeti azi, maine, poimaine, mi-ar placea sa aveti doar doi buni prieteni. Erau odata Dieta Echilibrata, Sportul Regulat si Tu. Si-ntr-o buna zi…

Scrieti-va voi continuarile. Pe adresa [email protected]

Glasul specialistului

„Dietele extreme (un singur tip de aliment, excluderea totala a altora, reducerea drastica a caloriilor) dau roade doar pe termen scurt si dezechilibreaza metabolismul”, spune nutritionistul Oana Zarnescu.

„Pantalonii pentru slabit inlatura excesul de apa din tesuturi, nicidecum pe cel de grasime. Si cum se recomanda sa fie purtati in timp ce facem sport, cand evident transpiram mult, este lesne de inteles miracolul scaderii in greutate datorita lor!”, adauga ea.

„Pastilele pentru slabit sunt destinate doar anumitor persoane, supravegheate de medic, si nu inlocuiesc dieta si sportul, fiind doar o metoda adjuvanta.”

Citeste si Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta XVII

Foto: Hepta, Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Pentru pofticiosii care tin la silueta
Pentru pofticiosii care tin la silueta
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”