Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta V

Cum ar zice o ghicitoare care mi-ar citi in fulgii de orz, secara si grau pe care ii mananc dimineata de dimineata, aici e o cumpana.
  • Publicat:
Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta V
Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta

Cum ar zice o ghicitoare care mi-ar citi in fulgii de orz, secara si grau pe care ii mananc dimineata de dimineata, aici e o cumpana. O cifra dolofana imi apare in cale la ceas de regim si din cauza ei as putea sa pierd tot. Sigur nu va e strain scenariul.

Va truditi sa slabiti, numaratoarea inversa incepe, merge bine si brusc se opreste, desi nu ati mancat nici o firimitura de graham in plus, ba chiar ati renuntat la singura felie zilnica. Concret, batem pasul pe loc, kilogramiceste vorbind. Unde pana acum ne-am zveltit zi de zi, acum ne-am impotmolit. Acesta este princpalul motiv de divort intre un supraponderal si o dieta.

Ca si cum atunci cand o incepem juram ca vom ramane cu ea la bine si la rau, iar acesta este raul suprem, care ne invinge. Frustrare mai mare nu exista pentru o persoana aflata la cura de slabire. Un sondaj realizat in State pomeneste ca 54% dintre cei care au intrerupt o dieta au facut asta in aceasta perioada de stagnare. S-a ales praful de motivatia lor, au mentionat. Am facut intocmai de vreo 4 ori pana acum – cand am vazut ca dieta mea nu mai da semne de viata, nu m-am sinchisit sa o resuscitez si m-am cinstit copios la pomana ei. De data asta va fi altfel. Trebuie.  A inceput candva sa (s)cada cate un gram. Acum a stat.

Si sunt vreo trei explicatii posbile pentru asta. Fie corpul pur si simplu vrea o pauza ca sa se poata obisnui cu portia redusa de calorii pe care o primeste mai nou, fie numarul caloriilor consumate este perfect egal cu cele al caloriilor primite, fie acestea din urma sunt mult prea putine. In ultimul caz, organismul intra in panica, deoarece crede ca este o perioada de „foamete” si domoleste metabolismul (care este responsabil cu arderea caloriilor) ca sa conserve energia. Si acum vin solutiile.

Trebuie impins de la spate metabolismul, prin sporirea nivelului activitatii. De exemplu, daca pana in acest moment, ne dadeam sufletul 30 de minute la sala, acum trebuie sa tragem de noi pana la 40 – 45. Daca deja exersam la o intesitate numai buna, atunci trebuie schimbate exercitiile. Poate corpul nostru stie prea bine ca dupa „1, 2, 3, 4” abdomene, il punem sa faca „5, 6, 7, 8” exercitii pentru talie mereu aceleasi. Ar mai fi un sfat care va va face sa ridicati spranceana, dar important este sa ii dati dreptate dupa aceea.

Foto: HEPTA, SHUTTERSTOCK
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Direct din natura pentru silueta ta
Direct din natura pentru silueta ta
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”