Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta: pericolele deliciilor de vara

Ma pierdusem aseara intr-un meniu cu 93 de feluri de cocteiluri, vinuri rosii seci de toate podgoriile, frappe-uri caramelizate, in nenumarate nuante, beri corcite cu diverse gusturi de fructe si totusi incercam sa nu uit ca alcoolul inseamna de fapt calorii goale.
  • Publicat:
Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta: pericolele deliciilor de vara
Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta: pericolele deliciilor de vara

Iarna mai e cum mai e. Mai savurez un ceai de ghimbir, mere si scortisoara neindulcit, imi mai permit o cana de vin fiert specialitatea tatalui meu (multumesc, tuta!), cu foarte putin zahar, dar vara, zau ca nu mai stiu pe unde sa scot camasa. Nu de cald. De pofta. Ati sorbit din priviri meniurile teraselor?

Ma pierdusem aseara intr-un meniu cu 93 de feluri de cocteiluri, vinuri rosii seci de toate podgoriile, frappe-uri caramelizate, in nenumarate nuante, beri corcite cu diverse gusturi de fructe si totusi incercam sa nu uit ca alcoolul inseamna de fapt calorii goale. Organismul meu nu beneficiaza nicicum – ciuciu proteine, zero vitamine, din parti grasimi bune.

Poate doar bucatica de ananas infipta in paharoiul cu favorita mea pina colada sa mai salveze situatia. Si sunt perfect constienta ca toti kilojoulii aia mi se varsa direct pe solduri, si curg spre cantarul ingrozit. Si da, am intalnit si eu barbati cu faimoasa burta de bere, dar chiar poate cineva sa treaca prin sezonul teraselor cu apa plata si ceai verde, ca un calugar al lichidelor?

Cate-un pic, pic, pic, pana nu se mai inchide nimic

La pantaloni ma refer, pentru ca orice instructor de sport care se respecta iti va spune la un pahar de vorba ca tot ce bei se va depune indeosebi in zona abdomenului. Corpului ii este greu sa proceseze si sa elimine o cantitate mare de alcool, iar zaharurile ne ingrasa una-doua.

Si asa, dupa valul de bauturi, incepe sa se formeze, sau dupa caz sa se consolideze, colacelul. Veste mai proasta precum cea de la niste nutritionisti americani care spun ca o pina colada zdravana si facuta cum trebuie intrece in calorii un Big Mac, nu cred ca voi primi in aceasta vara.

Ia mai toarna un paharel, sa ne ingrasam nitel

O recunosc fara suparare: e rau ce fac, iar daca puteti sa-mi dati o lectie si sa-mi zambiti de la o terasa unde stati doar cu o apa plata in fata, va rog, nu ezitati. Nu ma etichetati ca vreo cetateanca turmentata, pentru ca nu sunt. |nsa paharul meu cu vin rosu sorbit cam o data la trei seri, dupa tae-bo – aproximativ 88 de calorii, berea cu gust de cirese care imi aminteste de Bruxelles sambata seara, cu amicii – in jur de 250 de calorii sticluta chiar si o pina colada la ocazii festive – aproape 600 de calorii, imi dau o stare de bine, vorba reclamei, nepretuita.

Si ma salveaza de la o mare frustare, pentru ca, la fel ca in cazul unei felii de tort, m-as gandi apoi numai la un pahar de Cabernet delicios. Pana la urma, nu ne-ati spus voi, cercetatorilor, ca vinul e sanatate curata? Si ne-ati sfatuit sa evitam bauturile light si sa le alegem mai bine pe cele normale.

Ghiciti cine merge sa inchine in cinstea acestui articol incheiat? Turnati mesajele pe [email protected]
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân