Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta: atentie cand mergeti la cumparaturi!

Trebuie sa ma si strecor printre niste burdihane care imping carucioare incarcate cu o valoare minima de 1.789.668 de kcal, printre promotii care incurajeaza indopatul cu prostii si printre produse pe care mi le-as dori, dar care ba sunt de proasta calitate, ba au preturi exorbitante.
  • Publicat:
Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta: atentie cand mergeti la cumparaturi!
Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta: atentie cand mergeti la cumparaturi!
Corpul meu ma pedepseste. M-am jucat cu el de atatea ori de-a v-ati ascunselea de kilograme incat acum se face ca nu ma cunoaste. Il inteleg, si eu as vrea sa nu-l cunosc pe el si sa am unul mai putin problematic. Dar cum ii place, nu-i place, alta mama nu mai face, trebuia sa aflu ce anume nu-i convine.

Cantarind si rascantarind, mi-am dat seama care sunt momentele si combinatiile critice pentru organismul meu fata de care imi cer scuze public pentru ca l-am tot tratat ca pe un balon. Dieta asta a mea, ma rog, modul asta al meu de a manca ma scapa pe vremuri de 2-4 kilograme pe luna, iar acum nu mi-a luat mai mult de 8 din decembrie.

Detectiva din mine a depistat ca mersul la cumparaturi printre cei nesatuli si devastatori de rafturi, portiile uriase pe care ne-am invatat sa le indesam in noi, anturajul care pare sa se fi nascut rontaind ceva, suisurile si urcusurile vietii mele amoroase, dar si niste combinatii nefericite in farfurie – toate ma saboteaza. Va explic vreo doua.

Un client al raionului aprovizionare ca pentru sfarsitul lumii este rugat sa se rostogoleasca pana la casa 1…

Mi s-a intamplat de-a lungul vietii mele partial dietetice sa merg in diverse tari straine chitita sa mananc si d-aia, si d-ailalta, dar sa sfarsesc indragostindu-ma de legumele si fructele lor si plimbandu-ma toata ziua buna ziua prin supermarketurile tip poveste pentru mine.

In schimb, sufar cumplit cand trebuie sa imi fac cumparaturile cele sanatoase aici. Pe langa faptul ca nu gasesc niciodata, dar ni-cio-da-ta fructe si legume proaspete si bune, trebuie sa ma si strecor printre niste burdihane care imping carucioare incarcate cu o valoare minima de 1.789.668 de kcal, printre promotii care incurajeaza indopatul cu prostii si printre produse pe care mi le-as dori, dar care ba sunt de proasta calitate, ba au preturi exorbitante.
 

Nu stiu daca ati patit-o, dar mie mi s-a intamplat sa-mi ingrop cateva regimuri sub maldarul de produse pe care l-am desertat in cele din urma in carucior, neavand ce altceva sa aleg, salivand la muntele de alimente al altora si dorindu-mi pana la urma sa fiu si eu in rand cu lumea.

Si, in continuare, cred ca si acum iau mai mult decat imi trebuie atunci cand merg in magazine, influentata de toti hunii si tatarii rafturilor. Ia ganditi-va de cate ori n-ati auzit pe cineva venind de la cumparaturi si spunand “am luat si d-asta, am vazut ca lua lumea, era bataie pe ea, o fi buna”. Iar daca nu le mananc pe toate pe principiul “daca tot le-am luat”, produsele ajung la gunoi dupa cateva zile. Halal.

Drept urmare, cumparaturile se fac numai cu o lista stricta, in dimineti/nopti neaglomerate la raioane si, importantissim, cu burta plina.   


As dori si eu un meniu S, daca mai stiti cum arata

Desi netrecut in buletin, al doilea meu prenume este totusi Gurmanda si cred ca pana in 20 de ori in 29 de ani am lasat mancare in farfurie. Nu ma simt bine daca stiu ca a mai ramas o bucatica, chit ca imi dau seama ca nu mai are unde intra decat pe solduri. Insa chiar si eu va pot spune ca oamenii anului 2011 isi bat joc de ceea ce inaintasii lor, din 1953 sa zicem, numeau portie de mancare.

Tot amorul meu pentru francezi si ale lor portisoare pierdute pe farfurii mari si frumos decorate. Mare amatoare de mancare ce sunt nici nu am realizat ce portionoaie radeam zi de zi la bufet, la restaurant sau chiar acasa, cand chipurile faceam salate usurele, dar maricele. Ne-am obisnuit stomacurile cu ratii de anumite dimensiuni si nu ne dam seama cand mancam dincolo de limita satietatii. Ia incercati sa taiati ceva de ici, ceva de colo, sa vedeti ce va vor multumi blugii cei stramti. 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”