Jurnal de tabără: Codul transformării metabolismului

În iunie, la Bran s-a desfăşurat bootcamp-ul The CODE – un modul parte a unui program intens de educaţie despre secretele corpului uman dedicat celor care îşi doresc un start rapid în transformarea fizică şi mentală. O modalitate de a transforma metabolismul într-o “maşină de Formula 1”. Au fost 35 participanţi cu vârsta între 22-45 de ani, persoane active.
  • Publicat:

În iunie, la Bran s-a desfăşurat bootcamp-ul The CODE – un modul parte a unui program intens de educaţie despre secretele corpului uman dedicat celor care îşi doresc un start rapid în transformarea fizică şi mentală.

O modalitate de a transforma metabolismul într-o “maşină de Formula 1”. Au fost 35 participanţi cu vârsta între 22-45 de ani, persoane active. 

În această săptămână, a fost distilată expertiza de 20 de ani în domeniu a antrenorului Geo Bogdan şi a One Fitness. Nu a fost o tabără de slăbit, dar rezultate au apărut şi în acest sens.

După 7 zile, participanţii au slăbit între 2-6 kg, unele persoane au slăbit din grăsime şi au adăugat musculatură (un procent mai mic), a scăzut în cazul tuturor grăsimea viscerală, vârsta metabolică s-a micşorat şi ea considerabil, procentul de hidratare din corp a crescut. Cea mai evidentă schimbare a fost pentru un participant care a slăbit 12 kg (de la 153 la 141 de kg).

Şi totuşi, ce se întâmplă într-o astfel de tabără? Ana Maria Putinică, 37 de ani, mamă – a scris un jurnal. Am selectat câteva idei pentru a vă oferi un tablou despre ce poţi simţi când ieşi din zona de confort.

ZIUA 1 – JOI, 18 iunie 2015

”Dacă vă este foame, beţi apă; dacă vă vine să vă măritaţi, beţi apă”, cam aşa ne-a spus Geo în deschidere.

Am fost cu toţii la greu de la prima doză de iarbă de orz şi capsule de spirulină, ca într-o horă jucată în aceeaşi direcţie. Ne-am măsurat Body Mass Index, ne-am primit brăţările (galbenă, nivel mediu ca background sportiv), am plecat în recunoaştere.

Ora de Deep Stretching, pe o pajişte minunată a fost fantastică.

ZIUA 2 – VINERI, 19 IUNIE 2015

Pentru mine, starea de rău nu a existat, nici ameţeli, nici durere de cap.

Am început ziua cu un amazing Deep Breathing, din toţi rărunchii, într-o linişte deplină, la 7 dimineaţa.

Dimineaţa şi prânzul au fost dedicate antrenamentelor, cu mici pauze – Deep Stretching/Pilates/Circuit Training plus un al doilea antrenament de tip circuit. Ziua a continuat cu multă informaţie pe zona de nutriţie.

Am adormit şi în seara aceasta ca un prunc, de la 22.00 fix.

ZIUA 3 – 20 IUNIE 2015

M-am dus la Braşov pentru analizele hormonale pe care trebuia să le fac la o dată fixă. Au fost neaşteptate 2 lucruri: m-am ţinut extrem de bine la analize, în ciuda numeroaselor înţepături (nu mi se văd venele) şi faptului că nu mâncasem hrană solidă de 3 zile; nu am avut nicio poftă când Antonia, o prietenă care m-a însoţit, şi-a servit tacticoasă, în faţa mea, micul dejun cu sandwich şi cafeluţă.

Au urmat Deep Breathing pe care l-am iubit în toată această perioadă – este incredibilă starea de bine pe care ţi-o poate da o respiraţie profundă într-un mediu cu aer curat – Deep Stretching, Spot Reduction, Yoga şi 1K, antrenamentul de 1.000 de exerciţii într-o oră marca Geo Bogdan.

ZIUA 4 – 21 IUNIE 2015

A plouat. Am început Deep Breathing în ploaie şi a fost incredibil de bine, în ciuda umezelii şi frigului de dimineaţă.

Am continuat cu 2 antrenamente mai light, dar, când spui Geo, trebuie să te aştepţi că nimic nu este uşor. „Trebuie să spui nu pot doar dacă ai murit” (Geo).

Un stretching şi, din nou, un Deep Roll „înălţător”.

Seara s-a încheiat cu poveşti şi iar am adormit ca un prunc.

ZIUA 5 – 22 IUNIE 2015/ZIUA 6 – 23 IUNIE 2015

Au fost două zile pline de acţiune, cu trasee montane cu peisaje absolut minunate, cu mult antrenament mai degrabă intens, în care forţa grupului şi-a spus cuvântul. Pentru că am făcut exerciţii şi în echipă, am văzut cât de important este să nu-l laşi pe celălalt pe traseu într-o rutină sportivă şi să alergi, literalmente, de mână cu el.

Clase de High Intensity Interval Training (un antrenament excelent pentru arderea grăsimilor) sau Peripheral Hot Action, Yoga, meditaţie, exerciţii faine în echipă alături de un psiholog. Am discutat şi planul de integrare; evident că nu se poate să ne aruncăm în prima friptură după această săptămână ☺. Şi despre importanţa alimentaţiei cu o proporţie înclinată spre alcalin.

ZIUA 7 – 24 IUNIE 2015

Rezultatele au fost, în cazul meu, foarte bune:

Am scăzut indicele grăsimii viscerale de la 2 la 1 (deşi, anterior, mi se spusese că nu pot trece ca femeie care am născut sub 2), am crescut cu 3 procente nivelul de hidratare (adică am ajuns aproape de normal), am slăbit 2,8 kg, din grăsime, şi am crescut cu 800 g masa musculară, deci cam 2 kg date jos în total, am scăzut cu 4 procente nivelul de grăsime din corp. Vârsta metabolică, oricum o aveam de 22 de ani, adică aşa se simte organismul meu pe interior, deşi am 37 de ani.

The Code în cifre

•      7 zile de aer curat

•      7 zile de hidratare cu apă alcalină (în medie, 4 l/zi/persoană)

•      7 zile de hrană vie (8 sucuri proaspete/zi– totalizând 28.5 kg de legume şi fructe/persoană)

•      4 antrenamente/zi

•      7 zile de workshop-uri despre nutriţie, biomecanică,  forme de antrenament, bazele şi secretele teoriilor sportive etc.

•      6 nopţi cu 8 ore de somn/noapte (22.00-6.30)

•      7 zile cu meditaţie

•      7 zile de discuţii/teste/filme motivaţionale şi de dezvoltare personală

•      trasee montane

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Psyllium, tărâţele care slăbesc!
Psyllium, tărâţele care slăbesc!
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”