Jessica Simpson, dieta cu care a slăbit 45 de kilograme în doar 6 luni

Jessica Simpson a reuşit să slăbească 45 de kilograme în doar 6 luni de când a adus-o pe lume pe fiica ei.
  • Publicat:
Jessica Simpson, dieta cu care a slăbit 45 de kilograme în doar 6 luni
FOTO: Hepta / Jessica Simpson, dieta cu care a slăbit 45 de kilograme în doar 6 luni

Jessica Simpson a postat recent pe contul ei de Instagram o fotografie prin care le mărturiseşte persoanelor care-i urmăresc pagina că a reuşit să slăbească 45 de kilograme în şase luni, după ce a adus-o pe lume pe fiica sa Birdie Mae. Într-un interviu recent, antrenorul vedetei, Harley Pasternak, le-a oferi fanilor răspunsul pe care-l căutau.

Pasternak a spus pentru People că fosta artistă în vârstă de 39 de ani a făcut mari schimbări în dietă, pe baza cărţii lui ”The Body Reset Diet”.

”Este vorba de trei mese pe zi şi două gustări. Fiecare masă conţine proteine, fibre şi grăsimi, iar gustările sunt alcătuite din proteine şi fibre sau proteine şi grăsimi”, a explicat antrenorul. ”Este vorba de un echilibru care să nu afecteze atât de mult stilul de viaţă de dinainte”, a continuat Pasternak.

Ce presupune The Body Reset Diet, cunoscută şi ca un restart al organismului?

Dieta este împărţită în trei faze. Prima durează cinci zile, iar în această perioadă trebuie să mănânci de cinci ori pe zi şi să consumi doar smoothie-uri şi gustări. Mai exact, trei smoothie-uri şi două gusstări. Smoothie-urile trebuie să fie un amestec care să aibă un lichid de bază (apă, lapte), proteină (iaurt grecesc sau pudră), grăsimi sănătoase (din nuci, seminţe sau avocado) şi carbohidraţi bogaţi în fibre (fructe şi/sau legume). Cât despre gustări, acestea trebuie să aibă undeva la 150 de calorii şi să conţină cel puţin 5 grame de fibră şi 5 grame de proteină şi mai puţin de 10 grame de zahăr.

Totodată, prima fază a dietei presupune şi exerciţii uşoare ca mersul pe jos (cel puţin 10.000 de paşi pe zi).

Pentru faza a doua, în zilele 6-10 trebuie să bei două smoothie-uri şi să mănânci mâncare solidă plus două guatări pe zi. Mesele includ salate, sandwich-uri, supe, cartofi fierţi şi alte preparate simple. Pe lângă cei 10.000 de paşi pe zi, trebuie să încerci să faci şi câteva exerciţii fizice acasă.

Faza a treia, în zilele 11-15, smoothie-urile sunt limitate la 1 pe zi, plus două mese şi două gustări. După cele 15 zile de dietă, în carte se vorbeşte despre câteva sfaturi pe care trebuie să le aplici ”pentru tot restul vieţii”. Aşadar, trebuie să continui să mănânci de cinci ori pe zi, iar cei 10.000 de paşi nu trebuie să lipsească în fiecare zi şi antrenamente de cinci ori pe săptămână pentru a creşte rezistenţa.

Ce se întâmplă dacă dai un restart organismului?

Nu putem spune cu certitudine dacă această dietă chiar dă rezultate, având în vedere că autorul cărţii nu a salvat datele rezultatelor, fie ele pe termen lung sau scurt, dar totul diferă de la o persoană la alta, de la greutatea de la care pleacă, ce diete a mai ţinută, vârstă, gen şi alţi factori. Din fericire, această dietă nu este deloc drastică şi nici fadă şi ne ajută să facem alegeri sănătoase şi să ne schimbăm stilul de viaţă.

Dieta The Body Reset: riscuri

Cartea a fost publicată în 2013, iar recomandările par să fie comparate cu noile tendinţe în nutriţie. De exemplu, sunt permişi îndulcitorii artificiali, iar planul alimentar încurajează consumul de alimente scăzute în grăsimi sau fără grăsimi, consumul de ouă fără gălbenuş şi multe alte produse procesate. Bineînţeles, există şi opţiuni pentru vegani şi vegetarieni, dar nu şi pentru persoanele care au intoleranţă la gluten sau lactate. Aşadar, acest grup va trebui să ofere mai multă atenţie ingredientelor din meniu. Pentru că dieta presupune să consumi cinci mese pe zi, este foarte important să monitorizezi caloriile pentru a preveni consumul unui număr mai mare de calorii. Cu cât avem mai multe mese, cu atât şansele de a consuma mai multe calorii sunt mai mari.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”