Indulceste-ti regeste familia si oaspetii!

De Sarbatori, va recomandam doua retete de inspiratie regala care pot incanta papilele gustative ale oricarui oaspete pe care-l veti avea la masa.
  • Publicat:
Indulceste-ti regeste familia si oaspetii!
Indulceste-ti regeste iubitul si oaspetii!

De Sarbatori, va recomandam doua retete de inspiratie regala care pot incanta papilele gustative ale oricarui oaspete pe care-l veti avea la masa.


Sufleu de ciocolata alba cu lamaie verde si galbena

Ingrediente pentru 6 persoane:
250 ml lapte
o lingurita de coaja de lamaie verde rasa
o lingurita de coaja de lamaie galbena rasa
100 g zahar tos
1 baton vanilie
60 g ciocolata alba
30 g unt moale (pentru uns formele)
60 g faina
4 galbenusuri si 5 albusuri de ou
25 g ciocolata neagra rasa
25 g zahar pudra (pentru presarat deasupra, la ornare)
inghetata de vanilie sau crème anglaise (optional)

Mod de preparare
Incalzeste laptele cu cele 2 lingurite de coji rase de lamai, jumatate din cantitatea de zahar tos si batonul de vanilie. Adu incet-incet la fierbere si lasa deoparte cateva minute. Scoate batonul de vanilie. Rupe ciocolata alba in bucati si pune-o intr-un bol. Apoi toarna laptele fierbinte, amestecand pana cand ciocolata se topeste. Incalzeste 30 g de unt intr-o tigaie. Adauga apoi faina si mentine pe foc, pana cand amestecul devine auriu.

Adauga laptele cu ciocolata alba, pana cand se formeaza o crema groasa. Continua sa amesteci la foc mic, timp de 5 minute. Scoate de pe foc si lasa la racit 
5 minute. Bate cele 4 galbenusuri si incorporeaza-le in amestecul de mai sus. Unge cu unt formele de sufleu. Presara apoi pe fundul formei ciocolata rasa, ca o mica patura, omogena.

Pune formele pe o tava la cuptor. Incalzeste cuptorul la 200˚ C. Intre timp, bate albusurile spuma, apoi adauga restul de zahar tos ramas. Incorporeaza spuma in amestecul de mai sus. Umple formele de sufleu pana sus, apoi netezeste cu paleta unui cutit. Coace in cuptor timp de 5 minute. Apoi redu temperatura cuptorului la 180˚ C. Coace sufleul alte 10-12 minute, pana cand compozitia creste.

Servire
Presara zahar pudra peste sufleu. Acesta se serveste imediat. Daca doresti, poti adauga inghetata de vanilie sau crème anglaise.


Grepfrut cu rom Negrita

Ingrediente pentru 2 persoane
o jumatate de grepfrut de persoana
4 lingurite de zahar brun
4 linguri de rom Negrita (sau alt rom brun)

Mod de preparare

Incalzeste dinainte cuptorul la 180˚ C. Taie un grepfrutul in jumatate. Cu un cutit special de grepfrut, se desprinde fiecare segment de fruct de pe pielita din jur, fara a scoate fructul din coaja. Pune jumatatile de grepfrut astfel pregatite intr-o tava de cuptor, cu coaja in jos. Peste fiecare jumatate pune 
2 lingurite de zahar brun, apoi 2 linguri de rom. Pune-le la cuptor si lasa-le sa se coaca timp de 20 de minute. Ai grija ca zaharul de deasupra sa nu se innegreasca, ci doar sa devina maroniu. Siropul care se formeaza este delicios.

Servire
Serveste pe cate o farfurie fiecare jumatate. Se serveste cu lingurita.

Mai multe retete speciale gasiti in volumul „Principesa Margareta a Romaniei. Carte regala de bucate”, www.curteaveche.ro

Citeste si: Retete din bucataria lumii

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”