Happy Food

Daca afara ploua, tu stai singura si trista in biroul tau, iar seful nu vrea sa-ti dea o vacanta... ce e de facut?
  • Publicat:
Happy Food
Happy Food

Trebuie sa iei masuri de urgenta! Ceea ce mananci te poate ajuta sa depasesti momentele dificile. Unele alimente iti pot chiar aduce buna dispozitie. Inainte culcare ar trebui sa mananci legume cum ar fi varza, salata proaspata sau morcovi, daca stii ca te va astepta o zi dificila.

Organismul tau va primi elementele nutritive de care are nevoie pentru a face fata cu brio evenimentelor solicitante. S-a demonstrat stiintific ca persoanele ale caror intestine functioneaza normal sunt mai putin afectate de melancolie decat cei care au probleme cu digestia. La inceputul unei perioade stresante este bine sa bei multe lichide: ceaiuri din diverse plante, apa plata si sucuri naturale.

Seara nu trebuie sa te asezi langa frigider si sa-ti ineci amarul cu mancare, pentru ca exista riscul sa te ingrasi. Mai bine alegi sa te plimbi, sa mergi la cinema sau sa te intalnesti cu prietenii. Spre sfarsitul zilei vei simti cum starea ta se va ameliora. Inainte de culcare nu uita sa faci ceva foarte important: amesteca 3-4 linguri de faina de ovaz cu 3-4 linguri de apa rece si lasa amestecul pana a doua zi.

In zilele urmatoare mananca in felul urmator: la micul dejun consuma amestecul de faina de ovaz cu apa in care sa adaugi stafide, alune, miere si suc de lamaie. La sfarsitul mesei mananca o banana. Dupa ce ai luat micul dejun, amesteca jumatate de pahar de orez cu apa si lasa-l la inmuiat. Fa acelasi lucru cu o cantitate asemanatoare de caise uscate. Lasa-le pana seara in apa.

La pranz mananca o salata de legume care sa contina neaparat morcovi si o lingurita de ulei vegetal, preferabil de masline. Mai poti manca peste fiert cu piure de cartofi. Totul fara sare!  

Pentru desert, amesteca 2-3 nuci cu o lingura de stafide sau banane. Inainte de cina, scurge apa in care ai pus orezul si fierbe-l in alta apa. Cand este fiert, adauga caisele pe care le-ai lasat la inmuiat.
 
Daca respecti aceste recomandari, melancolia va disparea si vei avea energie toata ziua!

Articole exclusiv online

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Top Food Trends 2007
Top Food Trends 2007
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân