Gianina Corondan

Nu se sfieste sa spuna ca isi dorea de multa vreme sa faca sport, dar sa fie ceva fara efort. "Cu alte cuvinte, sa gasesc o modalitate prin care sa fiu in forma, desi ma declar lenesa", zambeste ea. In urma cu trei luni, a aflat solutia: antrenamentul Pow
  • Publicat:
Gianina Corondan
Gianina Corondan

„Eu am fost intotdeauna slaba. Pot sa mananc oricat, orice. As minti, daca as spune ca am avut vreodata vreo problema cu kilogramele in plus. Si nici nu pot sa spun ca am o alimentatie gandita. Cand faceam «Ora G», eram mereu pe drumuri si traiam cu un covrig pe zi. Dar vreau sa fiu in forma. Asta inseamna sa fac sport”, spune Gianina Corondan. In septembrie, a aflat ca exista Power-Plate, un aparat care te tine in forma datorita vibratiilor. „Practic, iti activezi toti muschii, fara sa te schimbi in haine de sport si fara sa transpiri si sa ti se duca tot machiajul. Stai pe o masina si te zgudui, dar merita. O sedinta dureaza doar 10 minute. E adevarat, pleci cu febra musculara care dureaza si o saptamana. Dupa vreo luna, se vad rezultatele.” Intr-o sedinta de 10 minute, Gianina alege exercitii de forta, de streching si apoi cele de relaxare sau chiar masaj. „Toate sunt foarte usoare. In primele sedinte, ai nevoie de un instructor care sa iti arate cum sa stai pe aparat in timp ce acesta e pornit. Apoi poti sa faci totul singura.”

Cum faci sportul vibratiilor?
Te urci pe o platforma in care simti vibratii. Ca raspuns la vibratiile emise, corpul reactioneza printr-o contractie reflexa a musculaturii. Aparatul vibreaza intre 30 si 50 de ori pe secunda, iar contractiile involuntare ale muschilor au loc cu aceeasi viteza. 10 minute pe aceasta platforma echivaleaza cu o ora de exercitii la sala de forta.

Lectii de la cosmonauti
De fapt, metoda pe care a ales-o Gianina vine de la antrenamentele cosmonautilor. Acestia aveau nevoie de exercitii ca sa fie rezistenti in spatiu, unde, din cauza lipsei gravitatiei, muschii slabesc si densitatea osoasa este serios afectata. In anii ’70, cercetatorii rusi au inventat metoda de antrenament pe baza vibratiilor. Oricum, reflexul de contractie este mai puternic decat orice miscare voluntara. Rezultate? Muschii devin mai fermi, metabolismul se accelereaza. De asemenea, prin drenajul limfatic poti sa scapi usor de celulita.
Si ei sunt lenesi

Ce a ales Gianina, au ales de vreo patru ani si Julia Roberts, Claudia Schiffer, Anthony Hopkins, Clint Eastwood sau Shaquille O’Neal. De altfel, nici nu e greu sa te uiti la stiri in timp ce iti activezi toate grupele musculare.
www.powerplate.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ma arunc in cap
Ma arunc in cap
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân