Ghid perfect de folosit la shopping-ul alimentar

Uleiul extra­vir­gin de masline e bine sa fie cum­pa­rat in ambalaj in­chis la culoare si nu in sticla transparenta, pentru ca doar asa isi pas­treaza intacte calitatile nutritive.
  • Publicat:
Ghid perfect de folosit la shopping-ul alimentar
Ghid perfect de folosit la shopping-ul alimentar

Cu siguranta stiti de la
mama sau de la bunica ca trebuie sa verificati branhiile pestelui
ca sa vedeti daca e proaspat. Adevarat, dar numai pe jumatate. Mai
sunt si alte detalii de care trebuie sa tineti cont la supermarket.
Iata cateva indicii pentru ca, atunci cand mergeti la cumparaturi,
sa luati produsele cele mai incarcate nutritional, dar si cele mai
proaspete. Cu alte cuvinte, cum sa cumparati
calitate.

Uleiul extra­vir­gin de
masline e bine sa fie cum­pa­rat in ambalaj in­chis la culoare si
nu in sticla transparenta, pentru ca doar asa isi pas­treaza
intacte calitatile nutritive.

Pestele proaspat se alege dupa ochi, nu dupa
bran­­hii. Acestia trebuie sa fie lim­pezi. Daca au o pelicula
alba, pestele nu mai este
proas­pat.

Carnea de vita sau de oaie e mai buna decat cea de
vitel sau miel. Pro­te­inele de la ani­ma­lele ierbivore aflate la
maturitate sunt mai usor dige­ra­bile.

Muraturile probiotice –
cu efecte protectoare pentru
sistemul digestiv – sunt cele
in sare. Muraturile in otet nu sunt in­totdeauna sigure pentru ca
otetul poate fi usor si in­se­sizabil contra­facut.

Citricele cu un aspect lucios sunt tratate cu o
substanta cancerigena. Asa ca nu e bine sa le folositi coaja pentru
sucuri sau prajituri in special daca acestea sunt destinate
copiilor.

Cacaoa cu cea mai mare cantitate de flavoniti
sunbstante antioxidante) este cea de provenienta olandeza.

Citeste si Goana dupa alimente
BIO

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”