galerie

Mâncarea de tip fast food - Ce conţine de fapt?


 • Milkshake de căpşuni - Pe lângă lapte şi zahăr, multe fast-food–uri adaugă sirop de porumb bogat în fructoză, conservanţi precum benzoatul, arome artificiale şi coloranţi. Unul dintre lucrurile care lipsesc de multe ori din această băutură: căpşunile proaspete.
 • Carne de vită tocată, nu-i aşa? Sigur că da – dar pe lângă carne frecvent mai există hormoni de creştere şi antibiotice, care ajung în organismul tău. Mai mult, în unele studii hamburgerii aveau chiar şi cu 100 de calorii mai multe per porţie decât suţineau companiile de fast-food.
 • Ce conţine hot dog-ul? Să spunem doar că astfel se foloseşte aproape în totalitate animalul care furnizeaza carnea. În plus, au multă sare şi grăsimi saturate, nitriţi şi conservaţi asociaţi cu apariţia diabetului şi chiar a cancerului.
 • Cartofii prăjiţi - Umilul cartof, prăjit într-o tigaie cu ulei încins la care adaugi sare din belşug. Ce ar putea fi mai simplu de atât? Se pare că situaţia este cu totul alta. Cartofii prăjiţi de la fast food au adesea chiar şi mai mult de 15 ingrediente, printre care zahărul şi coloranţii artificiali. Aceşti conţin şi conservanţi cum ar fi pirofosfat acid de sodiu (E450) şi butylhydroquinone terţiar (TBHQ), în doze mari ambele au fost asociate cu probleme de vedere.
 • Micul dejun: Unele dintre ingredientele problematice pe care le poţi găsi în omletele de la fast food includ: amidon de porumb modificat genetic, trigliceride cu lanţ mediu, arome artificiale, propylene glycol (E 1520, agent de umectare, folosit si in realizarea polimerilor), gumă xanthan.
 • Nuggets de pui - O bucată de pui dată prin pesmet cu ou şi prăjită perfect? Nu-i chiar aşa. Există carne, dar şi oase, vene , nervi, ţesuturi conjuctive şi piele. Să nu uităm de sare şi grăsimi, asociate cu obezitatea, diabetul şi bolile de inimă.
 • Suc - Sucul este de obicei acelaşi pe care îl poţi cumpăra dintr-un supermarket. Dar când îl cumperi dintr-un fast food consumi mai multe calorii pentru că băuturile sunt mai mari. Un suc mediu la un fast-food obişnuit poate conţine şi 300 de calorii. Mai mult, studiile arată că dacă ai comandat un suc mare, de cele mai multe ori, îl vei consuma pe tot.
 • În general primul ingredient listat în aproape orice sos servit într-un fast-food este zahărul. Poate să apară si sub denumirea de sucroză, dextroză, maltoză, sirop de orez, malţ de orz, sirop de porumb, precum şi alte denumiri, însă rezultatul este acelaşi: multe calorii şi aproape zero valoare nutriţională.
Milkshake de căpşuni - Pe lângă lapte şi zahăr, multe fast-food–uri adaugă sirop de porumb bogat în fructoză, conservanţi precum benzoatul, arome artificiale şi coloranţi. Unul dintre lucrurile care lipsesc de multe ori din această băutură: căpşunile proaspete.
1/1