galerie

Boala incurabilă pe care o pot face persoanele care se îngrasă după ce slăbesc. 5 probleme de sănătate cauzate de greutatea oscilantă


  • 5. Metabolism lent. După ce slăbeşti, metabolismul bazal – adică numărul de calorii arse – scade. Pentru fiecare 10 procente pierdute din greutatea corporală, o persoană va consuma cu 20% mai puţine calorii pentru a-şi menţine greutatea.
  • 4. Inflamaţii în corp. Odată redobândite kilogramele pierdute cu greu prin dietă şi sport, în organism au loc anumite modificări genetice care pot influenţa sistemul imunitar, prin creşterea markerilor de inflamaţie (leucocite, fibrinogen, proteina C reactivă etc.).
  • 3. Depresia. Poate cea mai comună afecţiune în rândul celor „chinuiţi” de diete şi efectele yo-yo este depresia. Savanţii au descoperit că femeile care slăbeau şi se îngrăşau la loc în scurt timp erau mult mai predispuse la apariţia depresiei. Iar acest lucru nu trebuie pus doar pe seama aspectului fizic. Şi inflamaţiile joacă un rol important în apariţia depresiei.
  • 2. Boli de inimă. Creşterea în greutate, chiar şi cu câteva kilograme, nu zeci, poate duce la modificări ale anumitor gene care pot favoriza apariţia cardiomiopatiei, o afecţiune a muşchiului cardiac.
  • 1. Rezistenţă la insulină. Cu cât o persoană recâştigă mai multe kilograme după ce slăbeşte, cu atât riscul de diabet este mai crescut. O posibilă explicaţie este faptul că microbiomul suferă anumite modificări care încetinesc metabolismul şi duc astfel la fenomenul de rezistenţă la insulină, prediabet sau chiar diabet.
5. Metabolism lent. După ce slăbeşti, metabolismul bazal – adică numărul de calorii arse – scade. Pentru fiecare 10 procente pierdute din greutatea corporală, o persoană va consuma cu 20% mai puţine calorii pentru a-şi menţine greutatea.
1/1