Fructele care conţin cel mai mult şi cel mai puţin zahăr

Fructele sunt fără îndoială o parte importantă a unei diete sănătoase, dar zahărul, mai ales în cantităţi mari, este rău pentru sănătate.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Zaharurile simple din fructe furnizează organismului un aport important de nutrienţi şi împiedică depunerea grăsimilor când sunt consumate în cantităţi moderate. 

Beneficiile consumului de fructe

  • potasiul din fructe poate reduce riscul de boli cardiovasculare  şi a face pietre la rinichi
  • acidul folic ajută organismul la crearea globulelor roşii
  • o dietă bogată în fructe poate reduce riscul de atac cerebral vascular şi diabet de tipul 2
  • fructele fortifică tiroida şi glandele suprarenale
  • un consum moderat de fructe favorizează eliminarea toxinelor
  • fructele îmbunătăţesc digestia datorită conţinutului ridicat de fibre
  • fructele au puţin calorii , conţin minerale şi vitamine care îţi conferă energie

Există varietăţi de fructe care sunt recunoscute pentru cantitatea lor mică de zaharuri,pe care le poţi consuma fără probleme atunci când urmezi o cură de slăbire.

Fructe cu un conţinut redus de zahăr

  • Avocado
  • Lămâia
  • Papaya
  • Grepfrut
  • Căpşuni
  • Afine
  • Zmeura
  • Vişine
  • Prune
  • Pepene galben

În condiţiile în care mănânci sănătos, echilibrat orice nutriţionist îţi va recomanda şi consumul a două porţii de fructe pe zi. Important este ca atunci când alegi fructele mai bogate în zahăr să nu le consumi în cantităţi mari.

Fructele cu cel mai mare conţinut de zahăr

  • Struguri
  • Smochine
  • Banane
  • Mango
  • Cireşe
  • Ananas
  • Kiwi
  • Portocale
  • Mere
Urmărește CSID.ro pe Google News
Dieta care te poate scăpa de candida?
Dieta care te poate scăpa de candida?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”