Florin Cujbă, antrenor personal: riscuri şi paşi pentru obţinerea unui corp perfect pentru plajă

Efectul ”beach body” poate veni la pachet cu riscuri asupra sănătăţii de care nu întotdeauna suntem conştienţi.
  • Publicat:
Florin Cujbă, antrenor personal: riscuri şi paşi pentru obţinerea unui corp perfect pentru plajă
FOTO: 123rf.com / Florin Cujbă, antrenor personal: riscuri şi paşi pentru obţinerea unui corp perfect pentru plajă

Zilele de vară se apropie tot mai mult şi, odată cu acestea, preocuparea pentru felul în care arătăm este prioritară. Toată lumea se gândeşte cum să obţină într-un timp cât mai scurt mult visatul beach body, care sunt cele mai rapide şi eficiente diete, dar uităm complet de riscurile la care ne-am putea expune. Antrenorul personal Florin Cujbă atrage însă atenţia că orice încercare de a îngrăşa porcul în ajun va avea repercusiuni asupra sănătăţii.

„Am fost, sunt şi voi rămâne adeptul echilibrului. Putem obţine însă rezultate într-un timp scurt doar cu o disciplină de fier şi o alimentaţie adaptată. Vorbim despre nişte decizii radicale, cu urmări asupra sănătăţii. Nu e bine să fim radicali”, precizează antrenorul personal.

În cazul celor care-şi doresc rezultate vizibile în doar două luni, Florin Cujbă vine cu o propunere prin care să-i motiveze să continue ritmul.

„E necesar să avem cel puţin 6 săptămâni de slăbire, apoi continuăm 2 săptămâni cu o uşoară pompare a musculaturii şi odihnirea ei pentru a arăta bine. Foarte atenţi trebuie să fim la tot stilul de viaţă în aceste două luni, nu trebuie să facem greşeli. O noapte pierdută ne trage înapoi şi avem nevoie de o săptămână pentru a recupera. Trebuie să ne odihnim bine pentru a ajuta organismul să răspundă la acest stres”, explică antrenorul personal.

Ca rezulatatele să fie vizibile, dar mai ales prezenţa lor să ne motiveze şi mai mult, trebuie să urmăm o alimentaţie riguroasă.

„Trebuie să evităm carbohidraţii cu eliberare rapidă, dulciurile, sucurile, mesele în cantităţi mari şi fără nutrienţi. În perioadele de acest fel, consumul este foarte mare atât pentru sistemul nervos central, cât şi pentru organe. Trebuie să le hrănim foarte bine şi să ne odihnim excelent pentru a compensa stresul antrenamentelor dure”, continuă Florin Cujbă.

Pe parcursul procesului de slăbire, pentru a obţine rezultate rapide, rolul unui antrenor personal este extrem de important, deoarece cunoştinţele sale contribuie în mod clar la obţinerea unor rezultate concrete, obţinute prin metode corecte.

„Un program de fitness nu este bazat pe şedinţe şi atât. Abordarea mea este amplă pentru că ştiu că un antrenor bun trebuie să reuşească să aducă sprijin în patru arii importante: sănătate mentală, alimentaţie, refacere şi antrenament. Rămânând la subiect, pentru două luni propun 4-5 antrenamente pe săptămână, iar în weekend doar un uşor cardio. Sesiuni de stretching şi masaje”, spune Florin Cujbă.

Deşi ora petrecută alături de un antrenor personal pune baze solide, cele 23 în care el nu este prezent în viaţa celor care îşi doresc să obţină un corp de vis fac de fapt diferenţa.

„Regula 23/7 este o regulă pe care o aplic clienţilor mei. Lucrurile pe care le faci în cele 23 de ore în care nu eşti la antrenament te vor duce la corpul şi la viaţa la care visezi. Avem nevoie de 4 până la 6 luni pentru a ajunge unde ne dorim. Disciplina în schimb trebuie să fie una de fier”, reaminteşte antrenorul personal Florin Cujbă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”