Fii supla cu dieta de vara!

Perioada verii este ideala pentru a fi complet in forma si pentru a spune adio kilogramelor in plus. Soarele si marea ne ridica moralul si ne fac sa stralucim, iar fructele si legumele se gasesc din belsug si ne ajuta sa ne hranim sanatos si sa slabim. Ga
Fii supla cu dieta de vara!
Fii supla cu dieta de vara!

Fructele si legume sunt bogate in fibre, vitamine si calciu. De obicei, fructele ingrasa, mai ales daca sunt foarte dulci si se asociaza cu mancaruri grase, fainoase etc. Insa daca se consuma disociat, ele ne pot ajuta sa slabim, pastrandu-ne tenul si pielea frumoase. Consumul acestor vegetale cu un continut ridicat de fibre previne aparitia efectului de rebound, adica reinstalarea senzatiei de foame si cautarea permanenta a „ceva” care sa sature soricelul care roade mereu in stomac. In acelasi timp, fructele si legumele contin zaharuri ce se absorb mai lent, asa ca, daca sunt consumate regulat, previn infuzia rapida a glucozei in tesuturi si dereglarea „necesitatilor” de glucoza sau mai bine zis a „poftei de dulce”. Este adevarat ca nu putem manca toata vara doar fructe, putem completa sau alterna cu proteine de calitate, de preferat disociat, pentru intarirea efectului de slabire. De asemenea, fructele si legumele contin numerosi fitonutrienti care previn efectele imbatranirii, imbunatatesc sistemul cardiovascular, previn boli grave precum cancerul sau accidentele vasculare. Este sezonul cireselor, excelente alimente ce ajuta in special la revigorarea rinichilor si intregului sistem urinar, contribuind astfel si la eliberarea toxinelor din organism. Cate o zi sau doua pe saptamana, ciresele pot fi consumate in exces mai ales de catre cei care au o viata sedentara, care isi petrec mult timp la birou. Coditele de cirese trebuie pastrate si uscate cu grija (in doar cateva zile pot fi deja stranse in pungute de hartie si puse la pastrare). Ceaiul din codite face minuni pentru rinichi si pentru vezica urinara. Ciresele amare sau negre au un continut si mai ridicat de antioxidanti si trebuie consumate din plin in aceasta perioada, proaspete. In iunie si iulie apar caisele, pepenii, piersicile si fructele proaspete de padure. Aceste fructe au un continut ridicat de pigmenti care sunt de fapt antioxidanti ce combat efectele nocive – de imbatranire – ale radicalilor liberi, atat de puternic activati vara de razele ultraviolete. In vara asta, rosiile si ardeii sunt la mare pret! Specialistii nutritionisti ne recomanda consumul in exces a acestor legume, motivandu-ne nu doar in ceea ce priveste silueta, dar si sanatatea, pentru ca substantele active continute in rosii combat cancerul digestiv si pe cel de prostata. Din frigider nu trebuie sa lipseasca o cana mare de suc de legume proaspat stors, din castravete, morcov, varza, telina, ridiche si diverse albituri, care sa ne potoleasca setea. Pe langa fibre, minerale si vitamine, aceste legume regleaza nivelul colesterolului si elimina pericolul depunerilor placilor de aterom. Sper ca
v-am convins! Asa ca nu mai stati pe ganduri. Profitati la maximum de bunatatile verii!

Sapte zile usoare…

ZIUA 1

Mic dejun: ceai/cafea cu indulcitor, un ou fiert, o felie de paine integrala, o felie de branza telemea de vaca (desarata)
Gustare: un pahar cu suc de fructe (mere, portocale, grepfrut)
Pranz: peste la cuptor (crap, oceanic) cu salata verde, o felie de paine integrala, un fruct (mar, portocala, piersica sau kiwi)
Gustare: un iaurt degresat
Cina: legume gratinate (cu o lingurita de ulei de masline, o lingura de svaiter, cateva cubulete de sunca de pui)

ZIUA 2

Mic dejun: ceai/cafea, o cana de lapte degresat cu 3 linguri de cereale integrale
Gustare: un fruct
Pranz: piept de pui la gratar, salata de varza, o felie de paine integrala, un bol cu capsune
Gustare: o felie de paine integrala cu sunca presata
Cina: salata verde cu ton (din conserva) si o lingura de boabe de porumb, un iaurt degresat

ZIUA 3

Mic dejun: ceai/cafea, un bol cu branza de vaca (degresata) si o rosie, o felie de paine
Gustare: un suc de fructe
Pranz: peste alb la gratar cu orez nedecorticat si salata de cruditati
(morcov si telina), un fruct
Gustare: un iaurt degresat cu 2 biscuiti din cereale integrale
Cina: omleta (un ou si un albus de ou) cu cateva ciuperci, verdeata

ZIUA 4

Mic dejun: ceai/cafea, o felie de paine cu sunca de pasare (pui, curcan), un fruct
Gustare: un pahar cu lapte degresat
Pranz: un copan de pui la gratar, un cartof copt (mediu) in coaja, salata de rosii cu castraveti
Gustare: un bol cu salata de fructe (1/2 grepfrut, 1/2 mar, 1/2 portocala, un kiwi)
Cina: salata verde cu sardine (din conserva) si o felie de paine integrala

ZIUA 5

Mic dejun: ceai/cafea, un iaurt degresat cu cereale integrale
Gustare: un fruct
Pranz: supa crema de rosii, peste alb rasol cu legume la cuptor, o felie de paine integrala
Gustare: un suc de fructe
Cina: sote de ciuperci cu verdeata,
o felie de paine, o felie de sunca
presata

ZIUA 6

Mic dejun: ceai/cafea, lapte degresat, o felie de paine cu 2 lingurite de gem
Gustare: un fruct
Pranz: supa crema de legume (dovlecel, morcov, telina), muschi de vita la gratar cu salata de varza
Gustare: un iaurt
Cina: salata de fructe de mare cu lamaie, ulei de masline, o felie de paine

ZIUA 7

Mic dejun: un bol cu branza de vaci degresata si 2 linguri de cereale integrale
Gustare: un suc de fructe
Pranz: peste la gratar (crap) cu mujdei de usturoi si mamaliguta pripita (2-3 linguri), un fruct
Gustare: un pahar cu lapte degresat, 2 biscuiti integrali
Cina: piept de pui la gratar cu salata verde

pasi spre silueta perfecta
Inlocuieste cafeaua de dimineata cu ceai verde (are efect antioxidant)
Prepara salatele cu o lingurita de ulei de masline si suc de lamaie
Inlocuieste sarea cu alte condimente/verdeata
Consuma 2 litri de apa/zi
Incearca sa faci cat mai multa miscare (mers zilnic pe jos 15-20 minute)

Diet breaking news
Diet breaking news