Femeile, mai pofticioase decat barbatii

In cazul barbatilor exista mai putina activitate cerebrala in zona responsabila de poftele alimentare.
  • Publicat:
Femeile, mai pofticioase decat barbatii
Femeile, mai pofticioase decat barbatii

Barbatii rezista mai bine decat femeile tentatiilor alimentare arata ultimele studii efectuate in domeniul nutritiei.

Un experiment derulat pe un grup de 23 de new-yorkezi a demonstrat ca barbatii isi controleaza mai bine foamea decat femeile, iar acest fapt a fost pus in evidenta cu ajutorul imagisticii. Concluzia a fost ca in cazul barbatilor exista mai putina activitate cerebrala in zona responsabila de poftele alimentare, in caz de „tentatii alimentare”.

Iar cercetatorii americani sugereaza ca aceasta este explicatia incidentei scazute a obezitatii in randul barbatilor, comparativ cu cea a femeilor.

In plus, chiar daca in anumite zone rata obezitatii este aceeasi in cazul ambelor sexe (cum este cazul in Marea Britanie), se pare ca femeile sufera cel mai adesea complicatii si cad victime ale obezitatii morbide (indicele masei corporale peste 40).

O posibila explicatie pentru pofta de nestavilit ce le copleseste pe femeile aflate in fata unei farfurii cu bunatati este estrogenul, hormon care colcaie in sangele femeilor si lipseste cu desavarsire din organismul barbatilor.

Acesta favorizeaza acumularea de grasime sau inhiba pierderile in greutate, iar femeile actioneaza in consecinta. Adica nu rateaza nici o ocazie de a se infrupta din orice.

Citeste si Cand mancatul devine o boala

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Adio indice de masa corporala?
Adio indice de masa corporala?
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”