Exercitii pentru abdomen

A venit timupl sa iti tonifiezi muschii abdominali cu cele mai eficiente exercitii. Repeta-le de 2-3 ori pe saptamana si vei avea abdomenul pe care l-ai visat dintotdeauna.
  • Publicat:
Exercitii pentru abdomen
Exercitii pentru abdomen

Incepatorii le pot face doar de doua ori pe saptamana. Fiecare exercitiu trebuie facut pana la epuizare musculara, adica sa tina intre 30 si 90 de secunde. Astfel, se considera ca ai executat un set. In total, numarul acestora nu trebuie sa depaseasca 15 repetari. Pauza recomandata intre repetari este de un minut. Concentreaza-te asupra fiecarui exercitiu in parte, si incearca sa faci 2-3 seturi de exercitii.

Exercitiul 1
Stai intinsa pe podea, cu genunchii indoiti la 90 de grade, talpile lipite intre ele deasupra liniei podelei cu cativa centimentri. Mainile sa fie asezate pe langa corp. Ridica soldurile si contracta in acelasi timp muschii abdominali. Expira pe masura ce contracti muschii, si inspira in momentul in care ridici bazinul.

Exercitiul 2
Acest exercitiu lucreaza asupra trunchiului, insa o face in mod special asupra zonei abdominale. Incepe prin a sta intinsa pe burta, cu mainile indoite pe langa trunchi, palmele cu fata in jos. Apoi ridica trunchiul incercand sa te sprijini pe coate si pe varfurile picioarelor. Mentine pozitia pret de 5 secunde, apoi revino la pozitia initiala. Treptat, incearca sa mentii pozitia cat mai mult, tinzand catre cateva zeci de secunde. Pe masura ce te obisnuiesti cu acest tip de exercitiu, poti sa te sprijini direct in maini, in loc de coate.

Exercitiul 3
Acest exercitiu actioneaza asupra muschilor oblici si a celor fesieri. Stai intinsa pe spate, cu genunchii indoiti la 90 de grade, capul inainte, mainile la spatele gatului, impreunate. Intinde piciorul drept cat poti de mult si apropie genunchiul stang catre piept. Repeta miscarea alternand dreapta cu stanga. Roteste trunchiul in directia opusa celei de miscare a piciorului catre piept.

Daca vei face aceste exercitii corect si cu regularitate, vei constata modificari notabile in aspectul abdomenului in aproximativ 6 saptamani. Ai rabdare si fii convinsa ca nimic nu este imposibil, cu atat mai mult un abdomen de invidiat!

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Declara razboi celulitei!
Declara razboi celulitei!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân