Exercitii de intretinere pentru vacanta

articol
  • Publicat:
Exercitii de intretinere pentru vacanta
Exercitii de intretinere pentru vacanta

Vacanta este perioada din an pe care oricine o asteapta cu nerabdare. Fie ca muncesti mult, fie ca ai avut un an scolar extenuant, sfaturile noastre te vor ajuta sa te mentii in forma, negresit. Pentru cei care sunt “dependenti” de sala, perioada concediului poate fi una destul de complicata, fiind ridica problema acuta a intreruperii antrenamentelor, lucru cu care unii nu se pot impaca.

Unele hoteluri au in dotare o asa-zisa sala de forta, insa de multe ori poti avea surpriza ca aceasta sala sa fie o mica incapere dotata cu 3 perechi de gantere de 5 kg, o bicicleta stationara ieftina si in cel mai bun caz un aparat multifunctional de forta, de acum 15 ani. Cam greu sa faci un antrenament serios in astfel de conditii, in special daca esti genul care trage serios de fiare. Pe langa lipsa dotarilor, o sa te lovesti de problema lipsei de motivatie. Din acest motiv, unii decid sa intrerupa pe perioada vacantei, ceea ce nu este totdeauna cel mai bun gand.

Acelasi lucru s-a constatat in ceea ce priveste mentinerea dezvoltarii musculare. Cercetatorii din Australia au urmarit 27 de barbati care aveau cel putin 4 ani de experienta de antrenament si i-au impartit in 3 grupe. Fiecare grupa s-a antrenat folosind serii putine (3 pentru o grupa musculara), medii (sase pentru o grupa musculara) sau multe (12 pentru o grupa) – deci a variat volumul antrenamentelor.

Constatarea finala a fost ca grupele care au folosit putine serii sau numar mediu de serii si-au mentinut masa musculara, in timp ceilalti au inregistrat progrese.
Daca mergeti la un hotel fara sala de forta, si nu aveti unde sa va antrenati, faceti cel putin flotari, genuflexiuni si alergari, acestea fiind utile atat ca antrenament cardio, cat si ca solicitare a musculaturii trenului inferior, deoarece alergarea pe nisip este mai solicitanta decat cea pe teren plat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dieta vegetariana
Dieta vegetariana
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”