Ești obosit după antrenament? Iată motivul

Dacă apare această stare de somnolență după antrenament, înseamnă că este un semn că nu-ți tratezi corpul așa cum ar trebui.
  • Publicat:
Ești obosit după antrenament? Iată motivul
Ești obosit după antrenament? Iată motivul

Este perfect normal să-ți simți organismul obosit după un antrenament și, cu siguranță, ți se întâmplă des să simți nevoia de un pui de somn. Dacă apare această stare de somnolență, înseamnă că este un semn că nu-ți tratezi corpul așa cum ar trebui. Iată câteva motive pentru care te poți simți obosit după antrenament.

Motive pentru care te simți obosit după antrenament

Nu dormi suficient

Somnul este esențial pentru o bună funcționare a organismului, iar lipsa lui poate duce la apariția unor probleme majore. Stările de oboseală sunt induse de cele mai multe ori din lipsa somnului, care poate avea impact atât asupra sănătății, cât și vieții, mai ales încetinirea metabolismului. Metabolismul nostru menține funcționarea eficientă a celulelor, ceea ce înseamnă că inima, creierul, circulația sangvină și organele vitale depind de funcționarea metabolică pentru a trăi. Un prim factor al stilului de viață care se află în strânsă legătură cu metabolismul este somnul. Deprivarea de somn are un impact profund asupra procesului metabolic intern, iar o singură noapte nedorimită poate dezechilibra hormonii și poate crește apetitul.

Dacă lipsa somnului devine un obicei de-a lungul timpului, vor apărea schimbări drastice în privința sănătății.

Ești obosit după antrenament? Nu ești hidratat

Știm cât este de important să bem apă, să ne hidratăm, dar dacă te antrenezi și te simți extentuat după activitatea fizică depusă, cel mai probabil acest lucru se întâmplă pentru că nu ai consumat suficiente lichide. Un studiu din 2012, publicat în Journal of Nutrition, a testat dispoziția, concentrarea și capacitatea mentală a 25 de femei care s-au hidratat corespunzător. Cercetătorii au descoperit că cele deshidratate se confruntau cu simptome precum dureri de cap, pierderea concentrării, schimbarea dispoziției și chiar stare de oboseală în timpul antrenamentului, dar și după.

Nu mănânci corect

Când vorbim despre mâncare, nu ne referim doar la gust, ci și cum ne ajută organismul să transforme zahprul și grăsimile în energie. Dacă îi oferim organismului alimente procesate, fără niciun beneficiu nutrițional, cu siguranță nu te vei simți extraordinar după antrenament având în vedere că organismul suferă de lipsă de energie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân