Diete interzise

Ai incercat cel putin o data o dieta de slabit si chiar ai slabit. Dar, surprinzator, dupa un timp, aceste kilograme au revenit, in aceleasi locuri incomode (pe burta, pe solduri...)? Iata cateva dintre pericolele la care te expui incercand toate aceste d
  • Publicat:
Diete interzise
Diete interzise

Dieta
90% din dietele care „circula” dau rezultate pe termen scurt, pentru ca elimina doar tesutul adipos, fara a ataca grasimile in profunzime, doar saracesc organismul de resursele nutritive, si asa putine. Cu cat incerci mai multe tipuri de diete, cu atat dezechilibrezi mai mult organismul.

Dietele si metabolismul.
Dupa 30 de ani, odata cu aparitia primelor semne de incetinire treptata naturala a metabolismului, dieta zilnica trebuie sa se adapteze noilor schimbari. Chiar daca mancam la fel, tendinta va fi de ingrasare. Pe termen lung, repetarea dietelor necontrolate iti scad masa musculara si incetinesc metabolismul, intrand in cursa ingrasarii. Ai nevoie de o dieta personalizata si de parerea unui medic nutritionist avizat.

Diete cu laxative
In nici un caz nu folosi pentru a slabi diuretice sau laxative, chiar si sub forma de ceaiuri. Diureticele elimina apa din tesuturi dar nu si grasimea, pierzand in acelasi timp si potasiu, in timp ce laxativele luate in exces elimina vitaminele si mineralele din alimente.

Dietele si sarcina
Multe femei au probleme cu sarcina din cauza anemiilor pronuntate provenite de la diete. Asta afecteaza ulterior si sanatatea noului nascut. Din acest motiv, dupa nastere, se recomanda o anume dieta post-natala, care insa nu are ca scop pierderea in greutate, ci  reechilibrarea organismului.

Dietele si pielea
Nu te entuziasma dupa diete care iti promit ca vei slabi 7-8 kg pe luna sau chiar mai mult, pentru ca ele iti deterioreaza foarte mult aspectul si textura pielii. Nutritionistii recomanda o slabire medie de maximum 4-5 kg pe luna.

Medicamente pentru slabit
Pana de curand, medicii aveau optiuni limitate in recomandarile lor. In afara de dietele hipocalorice (cu mai putin de 750 calorii zilnic) si cresterea efortului fizic, singurele metode de slabit erau medicamentele, care actionau asupra sistemului nervos (dexfenfluramina, fenfluramina, etc.), pentru a scadea pofta de mancare (anorexigene). Acestea actioneaza la nivelul sistemului nervos central, diminuand pofta de mancare. Multe din ele, fiind derivate ale amfetaminei, produc dependenta si efecte secundare cardiovasculare.

Din aceasta categorie, in Romania este cunoscut medicamentul de slabit Regenon. Acestea sunt cauzele pentru care majoritatea medicilor nu recomanda „pilule de slabit minune”. In ultimii ani, comercializarea celor mai multe dintre ele au fost interzise in Uniunea Europeana.

Suplimentele nutritive
Cercetarile recente in domeniul nutritiei au evidentiat faptul ca nu putem vorbi despre diete de slabire sanatoase fara suplimente nutritive. Ultimele descoperiri dezvaluie noi frontiere in lupta cu koilogramele in plus. Cuvintele de ordine in aceasta, sunt nutritia celulara. Modalitate care asigura slabirea fara efort, infometare sau alte stari pe care actualmente inca le incercam.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sucurile naturale- remediul minune
Sucurile naturale- remediul minune
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”