Dieta urmată de Simone Biles – cum s-a pregatit campiona olimpică pentru Rio

Campiona olimpică de la Rio a vorbit despre dieta sa şi despre antrenamentele pe care urmează.
  • Publicat:
Dieta urmată de Simone Biles - cum s-a pregatit campiona olimpică pentru Rio

Parcă niciodată în istoria Jocurilor Olimpice, între marile puteri ale gimnasticii mondiale de la feminin nu a fost o distanţă atât de mare precum cea de la Rio, dintre Statele Unite şi restul lumii. Fără doar şi poate, marea vedetă a fost Simone Biles, în vârstă de 19 ani, care a câştigat cele mai multe puncte în calificări pentru echipa sa.

Gimnasta este deja campioană mondială şi este favorită la medalia de aur şi la probele individuale: la individual compus, la sol, bârnă şi sărituri. Înainte de a pleca la Rio, Simone Biles a oferit un intervie revistei Women’s Health în care a dezvăluit cum se pregăteşte pentru Olimpiadă. Campiona olimpică a vorbit despre dieta sa şi despre antrenamentele pe care urmează.

Dieta sa zilnică şi alegerile alimentare trebuie să susţină un antrenamente intense care durează, cel puţin, 6 ore pe zi. Cu toate acestea, Biles mărturiseşte că încearcă este adepta meselor uşoare.

„Dimineaţa, de obicei mă trezesc între 7:40- 7:45, mă spăl pe dinţi, îmi aşez părul, imi iau costumul de gimnastică şi hainele, apoi apoi mă îndrept spre bucătărie. Micul meu dejun înseamnă de obicei o porţie de cereale cu fructe roşii sau o omletă din albuşuri de ou.  Apoi mă îndrept spre sala de antrenamente care este la 10 minute de mine. Mă antrenez de la 9 la 12, apoi mă pregătesc pentru prânz – fie peşte sau carne de pui pentru că am nevoie de proteine. Îmi pregătesc o gustare uşoară şi mă întorc la sală de la 3 la 6, unde îmi continui antrenamentele. Apoi, fac o sesiune de recuperare şi mă pregătesc pentru cină.”

Când vine vorba de exerciţiile fizice pe care le face în afara antrenamentelor specifice, Simone Biles povesteşte că preferă să alerge, să înoate şi să meargă cu bicicleta. Gimnasta spune că preferă exerciţiile pentru picioare şi pentru abdomente, pe care se concentrează cel mai adesea. Forţa în picioare şi torso sunt foarte importante pentru gimnaste care au nevoie de un simţ dezvoltat al echilibrului.

„Îmi place să fac exerciţii pentru picioare pentru că este destul de uşor pentru mine. Am picioare puternice şi le pot antrena fără riscul unor accidentări. Însă, nu-mi place să fac exerciţii pentru abdomen. Prefer să râd în loc să fac exerciţii abdominale.”

Biles a ma spus că se concentrează foarte mult şi pe exerciţiile de stretching, pentru flexibilitate şi pentru a ţine la distanţă accidentările.

„Avem un tip de antrenemant care se reduce la sesiuni de alergat şi apoi streching pentru fiecare parte a corpului. Aşa că, fac exerciţii de stretching înainte de antrenament, dar mai ales după pentru a elibera tensiunea din muşchi. Este foarte important să-mi menţin flexibilitatea pentru a evita accidentările. Metoda mea preferată de stretching este şpagatul pentru că nu prea mulţi oameni îl pot face. ”, spune gimnasta.

Asemeni celor mai mulţi atleţi, Biles spune că este la fel de disciplinată cu dieta sa şi după antrenamente. Asta înseamnă că nu consumă alimente grase, sărate sau dulci şi nici mese prea copioase.

„Înaintea antrenamentelor consum o băutură de recuperare, o banană şi unt de arahide. Bananele au potasiu care mă ajută cu durerile musculare. După antrenamente, aleg peşte gras cum ar fi somonul, orez şi morcovi.”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”