Dieta South Beach

Daca vreti sa slabiti, puteti tine dieta South Beach care presupune restrictionarea consumului de carbohidrati si de grasimi nesanatoase. In plus, trebuie sa mancati putin si des.
  • Publicat:
Dieta South Beach
Dieta South Beach

Dieta aceasta se asemana foarte mult cu dieta Atkins. Totusi, este vorba de doua regimuri alimentare diferite, care au anumite dispozitii comune. In primul rand, cel mai important aspect al amandurora este a acela de a fi fost create de medici.

Dieta South Beach restrictioneaza consumul de carbohidrati. Este adevarat ca nu ii interzice cu desavarsire, insa foarte putini sunt indicati. Cei care se hotarasc sa tina acest regim, trebuiie sa stie ca va fi nevoie sa renunte la consumul urmatioarelor alimente: cartofi, fructe, cereale, orez, paste, morcovi si porumb. Aceasta interdictie este valabila pe parcursul primelor doua saptamani. Acest fapt se datoreste unui debut in forta a dietei, urmat de o perioada mai indulgenta, insa lunga.

Dieta South Beach interzice grasimile daunatoare, insa incurajeaza consumul celor benefice organismului.

Dieta South Beach nu pune pret pe cate grame de carbohidrati consumi, ci isi doreste sa transforme persoana care o urmeaza dintr-o masina de ars zahar si dulciuri, intr-o masina de ars grasimea.

Ce anume poti manca?
Cel mai important aspect este acela ca nu vei avea senzatia de foame. Principiul de baza al dietei este acela de a incuraja mancatul de tip putin si des. Din acest punct de vedere, este bine de stiut ca dieta recomanda gustarile pe tot parcursul zilei. Nu trebuie sa numeri gramele sau caloriile, insa nici nu este cazul sa faci excese. Ideea este sa mananci portii normale. Pentru majoritatea dintre noi, portiile normale ar putea parea mici, cel putin la inceput. Ele sunt menite sa astampere foamea, si nu sa sature.

Asa cum spuneam mai sus, carbohidratii bogati in zahar sunt interzisi. Mai bine spus, cartofii si unele legume cum ar fi porumbul si sfecla. Deasemenea, prajiturile si deserturile sunt interzise, la fel ca si alcoolul. Dieta are mai multe  faze. Prima etapa, care dureaza 14 zile, interzice painea, orezul, cartofii, pastele si fructele si alcoolul. In ceea ce priveste produsele lactate, cantitatea maxima admisa este de doua portii de lapte sau iaurt degresat.

A doua etapa a regimului debuteaza prin reintroducerea treptata a unor carbohidrati. De exemplu, daca esti dependenta de paste, poti sa mananci putine. Daca vrei morcovi, iti poti permite sa mananci in primele zile ale acestei faze. Rosiile si ceapa, care pana acum erau interzise, devin accesibile in oricare dintre fazele urmatoare. Fructele revin si ele in forta, insa ai grija sa nu faci excese. In continuare, tine de tine. Consuma mancare obisnuita, in portii rezonabile, pana cand ajungi la greutatea pe care ti-ai propus-o.

Principiul de baza al acestei diete este acela de a determina persoana care il urmeaza sa scape de dependenta de carbohidrati. Majoritatea celor care au probleme cu greutatea, s-au dovedit a fi mari amatori de astfel de nutrienti. Primele doua saptamani, care sunt aspre, au rolul de a ajuta oamenii sa scape de dependenta de carbohidrati. Principala cauza ar fi aceea ca ei sunt foarte repede asimilati de organism, fapt care determina cresterea nivelului de insulina. Mecanismul nu face altceva decat sa creasca apetitul si sa augmenteze lipsa de satietate.

Urmand dieta South Beach iti vei asigura o alimentatie sanatoasa si vei pierde kilogramele in exces. In plus,  vei reduce riscul aparitiei multor boli. Succes!

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ce culoare are dieta ta?
Ce culoare are dieta ta?
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”