Dieta Rina: alimente permise şi reguli

Dieta Rina este una dintre cele mai populare diete din ultimul timp şi promite o scădere ponderală de aproximativ 10 kilograme în doar 90 de zile!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dieta Rina: alimente permise şi reguli

Pierderea a 10 kilograme în timp de 90 de zile în plus nu este singurul lucru pe care Dieta Rina îl promite. Odată ce o persoană a  reuşit să o urmeze, se presupune că o ajută să-şi menţă greutatea ideală şi să-şi schimbe metabolismul complet. Cu alte cuvinte, această dietă pune metabolismul la treabă, stimulează arderea caloriilor şi promite să ofere un tonus de invidiat!

Deşi pierderea a 10 kilograme în doar trei luni pare să presupună un regim extrem de drastic, Dieta Rina a primit suportul mai multor medici nutriţionişi şi cardiologi şi este recomandată mai ales în cazul persoanelor care suferă de boli cardiovasculare, având beneficii în reglarea tensiunii arteriale.

Dieta de 90 de zile sau Dieta Rina este perfectă pentru persoanele care vor să piardă mai mult de 20 de kilograme, dar mai ales pentru persoanele care vor să slăbească uşor şi într-un mod sănătos. Acest regim nu numai că ajută la pierderea în greutate, ci ajută şi la îmbunătăţirea ratei metabolismului.

Dieta a fost creată de un sportiv american şi se bazează pe combinarea exactă a anumitor tipuri de alimente pentru a pierde astfel în greutate. Pe parcursul anilor, Dieta de 90 de zile s-a bucurat de un succes major, mai ales în rândul celebrităţilor, datorită faptului că este flexibilă, sănătoasă, iar rezultatele sale se pot observa rapid.

Aşa cum am menţionat mai sus, regimul se bazează pe disocierea alimentară, astfel că într-o zi se poate consuma numai un tip de alimente, cum ar fi proteinele, de exemplu.

Un alt amănunt important de ţinut minte este faptul că, în timpul dietei, la micul-dejun, se consumă doar fructe.

Cele patru tipuri de alimente şi nutrienţi permise în Dieta Rina

Proteinele: carne de pui, peşte, vită, carne de porc, brânză, lapte, ouă, etc

Amidonul: soia, orez, linte, fasole uscată, fulgi de soia, năut, cartofi, etc

Carbohidraţii: făina albă, făina de grâu integral, făina de hrişcă, făina de porumb, spachete, lasagna, cuscus, fidea, etc

Vitaminele: numai fructe şi legume

Reguli generale ale dietei Rina 90

Numărul zilnic de calorii permise poate părea mare, dar dieta este concepută pentru a crea un echilibru perfect, astfel că orice persoanele care ţin dieta Rina vor slăbi sănătos, fără să se înfometeze.

Micul dejun

Pe tot parcursul celor 90 de zile ale dietei, micul-dejun va rămâne neschimbat şi va fi compus din fructe, proaspete sau uscate, legume proaspete, fructe oleaginoase sau seminţe, care se pot combina. De asemenea, se pot consuma ceai sau cafea în fiecare zi la micul-dejun, cu condiţia ca acestea să nu fie îndulcite.

Ziua 1 – ziua proteinelor

După ce un mic-dejun consistent în fructe, la masa de prânz ar trebui să se consume carne roşie la grătar, carne de pui fiartă, peşte sau carne de curcan.

3 felii de piept de pui gătite la cuptor ar trebui să fie suficiente pentru un prânz copios, dar se pot înlocui cu 3 ouă fierte sau cu diferite tipuri de brânză. Ideea prânzului este să se consume măcar 200 de grame de alimente cu proteine. Alături de carne sau brânzeturi, se poate mânca  o salată condimentată cu sare, piper sau ierburi aromatice, dar fără ulei de orice fel. De asemenea, la prânz sunt permise pastele sau supă cu o felie de pâine alături.

La cină, se mănâncă acelaşi meniu ca la prânz, dar o porţie mai mică şi care să nu conţină pâine sau supă.

Ziua 2 – ziua legumelor

După micul dejun bogat în fructe, prânzul poate să conţină orice fel de legume gătite la aburi sau la cuptor, asezonate cu sos de roşii, ketchup şi verdeţuri. La cină, se mănâncă aceleaşi legume ca şi la prânz, dar într-o cantitate mai mică.

Ziua 3 – ziua carbohidraţilor

Micul-dejun este acelaşi, iar la prânz se vor consuma paste cu sos de roşii sau pizza cu sos de roşii sau roşii proaspete, mozzarella, prăjituri, îngheţată, ciocolată neagră, etc.

Ziua 4 – ziua fructelor şi vitaminelor

Întreaga zi se vor consuma doar fructe, legume, nuci şi seminţe. Aceasta este ziua în care se pot mânca fructe fără să se ţină cont de cantitate, la micul-dejun, prânz şi cină.

Orarul meselor în dieta Rina 90

Este extrem de important, în orice dietă, să se respecte un program regulat de masă, astfel încât metabolismul să funcţioneze corect iar organismul să se refacă la capacitate maximă.

Există trei perioade zilnice care TREBUIE respectate:

  • Perioada de purificare: între ora 4 am până la prânz, se mănâncă fructe şi legume proaspete la interval de două ore.
  • Perioada de ingestie: de la ora prânzului până la ora 20:00. Nu contează cantitatea de alimente ingerate, ci aspectele care ţin de combinarea corectă a acestora şi de intervalul dintre mese.
  • Perioada de digestie: de la ora 20:00 până la 4 am, timp în care nu se mai consumă nimic!

 

Pentru ca dieta să funcţionete, trebuie respectat meniul mâncărurilor disociate. Se alternează zilele descrise mai sus, nu se sare peste nici o zi, nu se schimbă ordinea zilelor şi se bea multă apă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”