Dieta perfectă există! Iată ce alimente o compun!

De 80 de ani a apărut hrana industrializată, timp mult prea scurt pentru noi să ne adaptăm la astfel de mâncare. Aşa că, în continuare, hrana de top a omului rămâne un meniu din bunătăţile pădurii.
  • Publicat:
Dieta perfectă există! Iată ce alimente o compun!

De 80 de ani a apărut hrana industrializată, timp mult prea scurt pentru noi să ne adaptăm la astfel de mâncare. Aşa că, în continuare, hrana de top a omului rămâne un meniu din bunătăţile pădurii.

E cel mai uşor să ajungeţi în supermarket şi să vă umpeţi coşul de alimente. Preferaţi-le însă doar pe cele naturale – lactate fermentate, sucuri de roşii bio, cereale integrale. Şi faceţi un efort, cel puţin toamna, să strângeţi provizii de alimente provenite din sălbăticie.

Toamna se “culege” pădurea

Toţi oamenii de ştiinţă sunt de acord în privinţa alimentaţiei. Genele noastre încă sunt adaptate la hrana strămoşilor şi nu au făcut “schimbarea” pentru hrana chimizată. Cu alte cuvinte, fiecare celulă a  organismului nostru funcţionează optim cu energie din pădure. Vă dăm câteva exemple care sunt accesibile. În această perioadă, au apărut deja alunele de pădure. Le găsiţi în coajă şi le păstraţi astfel până la primăvară. Miezul are un gust excepţional. Sunt imunomodulatoare, dacă le consumaţi zilnic în cantităţi mici şi astfel ideale în anotimpul rece. Iar la un consum îndelungat asigură o protecţie excelentă a vaselor de sânge.


În această perioadă încă găsiţi mure, dar şi zmeură, cătină sau merişor proaspăt. Toate aceste fructe de pădure aduc cel mai mare număr de nutrienţi esenţiali necesari omului. Congelaţi-le în pacheţele mici şi folosiţi-le toată iarna. Cătina se poate consuma cu miere, dacă nu suportaţi gustul amar. Celelalte fructe se consumă ca atare, după decongelare. Merişorul nu trebuie ratat pentru că reprezintă cea mai puternică substanţă din natură împotriva infecţiilor aparatului urinar, frecvente iarna. De asemenea, e şi un antiinflamator puternic. Şi măceşul trebuie folosit. Fructele se taie pe jumătate, se elimină seminţele care sunt puternic alergene şi se lasă la uscat sau se bagă la congelator. Măceşul are cea mai mare cantitate de vitamina C dintre toate fructele din lume. Acestea sunt minunile pădurii din categoria plantelor.

Nu uitaţi însă nici de produsele de origine animală. Ouăle de păsări sălbatice sunt excelente. Şi oul de prepeliţă face parte din această categorie, cu condiţia ca pasărea să nu fi fost crescută intensiv. Ouăle de porumbel, de raţă sălbatică, de gâscă sălbatică pot fi şi ele consumate fără probleme. Provin de la păsări care trăiesc în mediul sălbatic, deci ouăle vor avea numai principii active de top.


Şi nu uitaţi de carnea de vânat. Ştim că e scump să cumpăraţi urs sau căprioară. O alternativă mai iefină este carnea de mistreţ. Carnea de porc sălbatic nu atentează asupra ficatului sau a arterelor aşa cum face carnea de porc crescută industrial. Variante de vânat moderate la preţ ar fi păsările sălbatice. Însă aveţi o alternativă domestică care are calităţile vânatului. Este vorba de carnea de capră, crescută însă 100% natural. Gustul acestei cărni este asemănător vânatului. Procentul vitaminelor prezente în compoziţia sa (B1, B2 şi PP, chiar E, F în cantităţi mai mici) este aproape dublu comparativ cu cel prezent în carnea de vită, viţel şi miel. Şi aceasta însă se consumă cu moderaţie, ca orice altă carne roşie, şi trebuie fezandată în prealabil.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”