Dieta Paleo provoacă sau nu cancer intestinal?

Dieta Paleo, cunoscută şi sub denumirea de "dieta oamenilor cavernelor", scade cu până la 50% riscul de cancer intestinal.
  • Publicat:
Dieta Paleo provoacă sau nu cancer intestinal?

Dieta Paleo, cunoscută şi sub denumirea de „dieta oamenilor cavernelor”, scade cu până la 50% riscul de cancer intestinal.

Adepţii ei renunţă la alimentele procesate, precum preparatele servite în restaurantele fast-food, preparatele semicongelate, pâine şi paste.

În schimb, ei mănâncă doar acele alimente care erau disponibile pentru populaţiile de vânători-culegători din paleolitic, precum fructe, legume, nuci, seminţe şi carne slabă.

Vedetele Megan Fox şi Matthew McConaughey se numără printre cei care au reuşit să slăbească mult cu ajutorul acestei diete.

Acum, cercetătorii de la Universitatea Emory (Atlanta) au analizat obiceiurile alimentare ale unui număr de 2.301 persoane. Pentru femeile care respectau cel mai mult regulile dietei Paleo, riscul de apariţie a tumorilor a scăzut cu 29 de procente. În cazul bărbaţilor, riscul de cancer intestinal a scăzut cu 51%. Studiul a fost publicat în American Journal of Epidemiology.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”