Dieta in cuplu: eficienta la puterea a doua!

Daca femeile au tendinta sa rontaie mai tot timpul cate ceva, barbatii au probleme cu depasirea cantitatilor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dieta in cuplu: eficienta la puterea a doua!
Dieta in cuplu sau eficienta la puterea a doua!

Va tineti de mana si cand vine vorba de slabit? Nimic mai bine pentru voi! Insa mare grija! Nevoile voastre nutritionale sunt diferite, asa ca este absolut necesar sa respectati anumite reguli. CSID iti spune care!

Nevoile in calorii sunt diferite de la barbat la femeie insa, in fond, eforturile sunt aceleasi. Daca femeile au tendinta sa rontaie mai tot timpul cate ceva, barbatii au probleme cu depasirea cantitatilor.

Impreuna insa, se pot motiva unul pe altul sa renunte la obiceiurile proaste. Nu plecati la drum inainte de a citi cele 7 reguli ale dietei in doi!

1. Diferentiati-va obiectivele si nevoile
Daca tineti impreuna o dieta, asta nu inseamna ca veti adopta acelasi comportament alimentar! Nicidecum! Nevoile energetice ale barbatului si ale femeii sunt diferite: un barbat are nevoie, in medie, de aproximativ 2200 Kcal/zi, pe cand o femeie nu va depasi 1800 Kcal/zi. In functie de aceste cifre, stabiliti-va propriul program de slabit.

2. Impartasiti-va micile punctele slabe
Spuneti-va unul celuilalt care sunt alimentele in fata carora nu rezistati: ciocolata, fursecuri, chipsuri. Mai departe, evitati sa le cumparati – cel putin pe durata dietei, sau daca le aveti in casa, inchideti-le bine intr-un dulapior. Si uitati de cheie.

3. Luptati impreuna contra alimentelor
Celor care nu sunt recomandate intr-o cura, bineinteles. Asa ca, instaurati noi repere nutritionale, care sa va usureze de alimentele grase, bogate in calorii, nesanatoase. Pe acestea din urma, treceti-le in "lista neagra".

4. Corectati-va proastele obiceiuri
Barbatii nu mananca indeajuns de multe fructe si legume, femeile mananca prea multe dulciuri. Incercati sa profitati de aceasta dieta pentru a va echilibra obiceiurile alimentare. Acum sunteti mai atenti ca niciodata la ce pune in gura partenerul, asa ca ajutati-l sa-si tina poftele sub control!

Nu uitati si de micul dejun, care pe langa avantajele consacrate asupra sanatatii, poate fi si un prilej bun de a mai discuta si de a va incepe ziua intr-un mod foarte placut.

5. Transformati dieta intr-o competitie
Incercati sa va motivati reciproc, atat negativ cat si pozitiv. Cum anume?

Pozitiv: sarbatoriti primele kilograme in minus cu un mic cadou: o mini-vacanta, o cina romantica sau de ce nu, o iesire la film. Neaparat insa este sa fie pe placul amandurora.

Negativ: Daca doar unul dintre voi a fost mai serios, cel care ramane in urma are de indeplinit o pedeapsa fata de celalalt. Nu-i asa ca iti convine?

6. Mergeti impreuna la cumparaturi!
Pentru ca nu este o idee tocmai buna sa se aventureze doar unul dintre voi in lumea alimentelor! Fata in fata cu atatea tentatii, va fi greu sa rezisti de una singura. Si fii pe faza la ce pune celalalt in cos!

7. Faceti sport impreuna!
Cum este cel mai placut sa te plimbi in aer liber, sa alergi sau sa joci tenis daca nu cu persoana iubita? Daca inainte drumurile voastre nu se intersectau la acest capitol, acum aveti un pretext. Totusi, nu va bagati impreuna la fotbal sau la box!

Citeste si Nu vei slabi niciodata mancand asa ceva!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Inamicii ascunsi ai dietei
Inamicii ascunsi ai dietei
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”