Dieta Hamptons

Hampstons este o dieta care promoveaza consumul scazut de carbohidrati aducand cateva elemente cu totul noi si spectaculoase fata de alte diete de acelasi tip. Una dintre "surprizele" acestei diete este uleiul de nuci de macadamia, folosit pentru efectele
  • Publicat:
Dieta Hamptons
Dieta Hamptons

Fred Pescatore, autorul acestei diete spune ca uleiul de macadamia este “ingredientul secret” care ajuta la slabire. Afirmatiile sale se bazeaza pe un studiu care evidentiaza ca dietele care promoveaza consumul de grasimi benefice sunt mult mai eficiente decat cele in care consumul de grasimi este restrictionat. Uleiul de macadamia este benefic pentru ca pe langa uleiuri contine si substante care stimuleaza arderea grasimilor.

Principiile de baza
Uita de masurarea si cantarirea portiilor. In loc sa faci asta, axeaza-te pe alegerea corecta a alimentelor. Mananca mai mult peste, in special somon si peste bogat in acizi grasi omega 3. Poti manca nuci si carne slaba. Fructele, legumele si cerealele trebuie consumate in cantitati moderate pentru ca reprezinta o sursa bogata de carbohidrati. Anumite suplimente alimentare sunt recomandate pentru a suplini eventualele lipsuri. Poti lua numai sub indrumarea medicului suplimente cu crom, carnitina si acizi grasi esentiali.

Cum functioneaza?
Cei care urmeaza aceasta dieta pot consuma cantitati nelimitate de carne slaba si grasimi benefice. Nivelul carbohidratilor este redus in functie de cat doreste persoana care urmeaza dieta sa slabeasca.  Cei care vor sa slabeasca mai mult de 5 kilograme trebuie sa reduca carbohidratii pana la 30 de grame pe zi. Cei care vor sa slabeasca sub cinci kilograme pot consuma in jur de 40-60 de grame de carbohidrati pe zi.

Ce poti manca?
Cartea medicului nutritionist Fred Pescatore prezinte multe retete care respecta planul alimentar promovat de el. Dar bazandu-te pe cele cateva principii esentiale enumerate de acesta iti poti realiza propriul meniu. Planul nutritional recomanda consumul de carne slaba si peste. Orice cantitate de grasime monosaturata este permisa, dar pe lista prioritatilor se afla uleiul de macadamia, care este mult mai benefic decat alte uleiuri de nuci sau decat uleiul de masline. Autorul acestei diete recomanda folosirea uleiului de nuca de macadamia australian, pentru ca este cel mai bine rafinat si substantele sale active se pastreaza.

Mancatul in oras
Nu este prea usor. Aceasta este o dieta saraca in carbohidrati, dar si in proteine. Prin urmare iti va fi destul de dificil sa gasesti intr-un restaurant ceea ce ai voie sa mananci.

Alcoolul
Cei care urmeaza aceasta dieta au voie sa consume alcool numai dupa ce au mancat ceva. Femeile pot bea in jur de doua bauturi alcoolice pe saptamana in timp ce barbatii pot bea patru.

Durata dietei
Depinde de surplusul de kilograme pe care vrei sa-l elimini. S-a estimat ca barbatii pot pierde in jur de doua kilograme intr-o saptamana, in timp ce femeile pot pierde cam un kilogram si jumatate.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Dieta Bob Greene
Dieta Bob Greene
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”