Dieta Dash

articol
  • Publicat:
Dieta Dash
Dieta Dash

Dieta Dash militeaza pentru schimbarea obiceiurilor alimentare pentru a avea un corp mai sanatos. Studiile au aratat ca dieta a scazut atat presiunea sistolica, cat si cea diastolica.

Dieta Dash oglindeste dieta mediteraneana care ne sfatuieste sa consumam cat mai putina carne rosie si cat mai multe legume, fructe si cereale. Grasimile nu ridica dintr-odata presiunea sangelui, insa joaca un rol important in afectarea sanatatii inimii si a vaselor de sange. Pentru cei care au o usoara hipertensiune, reducerea presiunii sangelui este data de combinarea dietei DASH si a unei diete sarace in sare 11.5/5.7 mmHg (sistolic/diastolic), ceea ce echivaleaza cu schimbarea produsa de medicamente.

Sfaturi pentru hipertensivi:

–   Include potasiul si calciul prin consumul de iaurt, lapte degresat si banane!

–   Redu cantitatea de sare!

–   Alege mancare facuta din grau, cum ar fi painea 100% din grau si ovaz!

–   Limiteaza consumul de conserve si mancaruri la cutie!

–   Consuma fructe proaspete sau uscate si legume taiate!

–   Evita grasimile si condimentele!

Planul dietei ofera cam 2000 de calorii pe zi. Este recomandat sa incerci sa incluzi:

–   1,250 milligrame de calciu;
–   maximum 5 milligrame de potasiu;
–   jumatate de gram de magneziu.

Dar acest plan nu include un meniu fix de urmat. Dieta este tipic americana, dar trebuie sa consumi mai putine grasimi si cat mai multe legume si fructe. Legume: spanac, urzici, loboda, stevie, salate, mazare, cartofi, albitura, morcovi, rosii, fasole, soia, linte, mazare. Fructe: mere, piersici, caise, struguri, pepeni, banane, citrice, ananas, kiwi, prune, pere, capsuni. Alimentele trebuie sa fie cat se poate de colorate. Adauga culori vibrante prin varza rosie, ardei grasi, pastai, ridichi, ceapa si morcovi.

Se indica consumul  cerealelor si al produselor lactate cu cat mai putina grasime. Rolul sodiului in afectarea presiunii sangelui a fost studiat si observat in timpul dietei si s-a constatat ca exista o presiune mai scazuta. Sarea poate contribui si ea. Calciul, potasiul si magneziul pot ajuta la scaderea presiunii sangelui. Inglobeza principiile dietei Dash in stilul tau de viata, si fa cat mai multa miscare!
 

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Exercitii de intretinere pentru vacanta
Exercitii de intretinere pentru vacanta
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân