Dieta care te poate scăpa de candida?

Aproximativ 75% dintre femei vor suferi o infecţie vaginală de-a lungul vieţii, iar 90% dintre persoanele cu HIV / SIDA dezvoltă candidoza, o infecţie cauzată de Candida albicans, o ciupercă infecţioasă.
  • Publicat:
Dieta care te poate scăpa de candida?

Aproximativ 75% dintre femei vor suferi o infecţie vaginală de-a lungul vieţii, iar 90% dintre persoanele cu HIV / SIDA dezvoltă candidoza, o infecţie cauzată de Candida albicans, o ciupercă infecţioasă.

Acesta poate infecta gura, pielea, stomacul, tractul urinar şi vaginul.. Infecţiile orale, numite afte orale, sunt mai frecvente la sugari, adulţi în vârstă şi persoanele cu un sistem imunitar slăbit. Unii oameni au infecţii recurente ale acesteia şi utilizează dieta împotriva candida pentru a ajuta la prevenire şi/sau vindecare.

Cauze

Oamenii au în mod natural această ciupercă ce trăieşte în gură, stomac şi vagin şi nu cauzează nicio infecţie. Candidoza, cu toate acestea, apare atunci când există o suprainfecţie care poate fi cauzată de numeroşi factori, inclusiv administrarea anumitor medicamente (de exemplu, corticosteroizi, antibiotice, anumite pastile contraceptive), o infecţie bacteriană, sarcină, excesul de greutate sau mai multe condiţii de sănătate cum ar fi HIV/SIDA, cancer şi psoriasis.

Cercetări

Unele studii sugerează faptul că reducerea cantităţii de zahăr poate ajuta la prevenirea infecţiilor cu candida. În corpul uman, Candida implică celulele epiteliale umane. Unii carbohidraţi au fost găsiţi responsabili pentru ajutorul oferit în legarea candidei la celulele epiteliale mai bine decât altele. Un studiu publicat în Microbial Ecology, Health and Disease se leagă de influenţa alimentară a diferitelor glucide in vitro privind aderenţa candidei la celulele umane epiteliale.
Studiul a examinat efectul diferiţilor carbohidraţi incluzând fructoza, galactoza, glucoza, maltoza, sorbitolul şi zaharoza. Rezultatele au constatat faptul că galactoza şi glucoza au promovat o adeziune mai mare comparativ cu maltoza şi fructoza. Mai mult, xilitolul a redus semnificativ aderenţa candidei la celulele epiteliale.

Dieta

“Dieta Candida a fost un moft cu ani în urmă, dar infecţia cu candida este reală şi, în conformitate cu CDC [Centers for Disease Control and Prevention], infecţia cu candida se află în creştere, în spitale”, a declarat Laurie Meyer, MD, preşedintele Instituţiei Laurie Meyer Nutrition din Milwaukee, care este specializată în medicina funcţională. Cu toate acestea, nu există nicio cercetare cu privire la dieta candida. Ca atare, nu există linii directoare dietetice specifice, dar se recomandă următoarele modificări în alimentaţie:

• Evitaţi carbohidraţii: oamenii de ştiinţă consideră faptul că această ciupercă prosperă atunci când alimentaţia conţine zaharuri simple şi se recomandă eliminarea lor, împreună cu carbohidraţii scăzuţi în fibre (de exemplu, pâinea albă).

• Evitaţi alimentele care conţin drojdie: Exemplele includ bere, vin, oţet sau produse de patiserie.

• Utilizaţi probiotice: Acest lucru va duce la introducerea mai multor bacterii „sănătoase” în intestin pentru a ajuta la prevenirea acumulării de candida. Se recomandă iaurtul cu probiotice şi/sau suplimentele alimentare.

Află aici mai multe despre Candidoza vulvo-vaginala – simptome, diagnostic, tratament si complicatii.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân