Dieta Bob Greene

Bob Greene este foarte cunoscut in Statele Unite nu numai pentru ca este antrenorul personal al si mai celebrei Oprah Winfrey, dar si pentru numeroasele carti de fitness si dieta publicate. Bob Greene este de parere ca psihologia are un rol mult mai impor
  • Publicat:
Dieta Bob Greene
Dieta Bob Greene

Din aceasta cauza, el recomanda persoanelor care vor sa slabeasca sa incerce sa fie in forma nu numai fizic, dar si emotional. Greene este de parere ca exista o adevarata epidemie a mancatului din cauze emotionale. Prin urmare ii incurajeaza pe cei cu probleme de greutate sa recunoasca acele emotii care le declanseaza comportamentele alimentare negative si sa le inlature. Un bun exemplu este cel al persoanelor care mananca dulciuri pentru a se simti mai bine, pentru a se refugia in placerea de a manca. Potrivit lui Greene, oamenii nu ar trebui sa-si impuna un numar de kilograme pe care vor sa le dea jos. Scopul trebuie sa fie acela de a obtine o forma fizica buna si o sanatate psihica optima.
 
Principiile de baza
Nu este o dieta de slabit rapida, cu un termen limita. Este mai degraba un plan nutritional de lunga durata, in patru etape, care are rolul de a educa obiceiurile alimentare nesanatoase. Persoanele care urmeaza dieta trebuie sa-si descopere propriul ritm de slabire si revenire la o forma fizica buna. Prima etapa a regimului este menita sa il ajute pe cel care urmeaza dieta sa descopere si sa inteleaga propriile probleme emotionale care conduc la obiceiuri alimentare nesanatoase. Faza de mentinere presupune pastrarea obiceiurilor alimentare benefice cu care persoana s-a obisnuit pe durata intregii diete si realizarea unor exercitii fizice in mod regulat.

Cum functioneaza?
Persoana care urmeaza dieta trebuie sa aiba trei mese principale pe zi si inca doua gustari intre mese. Este important sa realizezi un program astfel incat ultima masa sa o iei cu cel putin doua ore inainte de culcare. Exercitiile fizice incep de la 50-70 de minute pe saptamana in faza a doua, pana la 100-125 de minute in faza trei. Exercitiile de forta incep in faza a patra, cand muschii sunt destul de puternici si obiceiurile alimentare sanatoase au devenit deja o obisnuinta.

Ce poti manca?
Totul se reduce la “24-7”. “24-7” este o prescurtare a cantitatii din fiecare grupa de alimente pe care ai voie sa o consumi. Prin urmare, poti manca 2 fructe pe zi, 4 legume si 7 portii de cereale integrale. In ceea ce priveste carnea, trebuie sa fii cat se poate de prudenta si sa alegi numai tipurile de carne slaba. Poti manca mult peste. Gustarile dintre mese nu ar trebui sa depaseasca 150 de calorii fiecare. Grasimile trebuie reduse pana la 25-50 de grame pe zi, alegand in special mancarea slaba. Zaharul si pastele fainoase sunt interzise.

Mancatul in oras
Limitat. Restaurantele nu sunt preocupate de dimensiunile portiilor sau de cantitatea de grasime continuta intr-o portie, prin urmare ar trebui sa le eviti.

Alcoolul
Si acesta trebuie evitat. Alcoolul este dezhidratant, are un aport mare de calorii care se pot transforma usor in grasime. Chiar mai rau, poate incetini metabolismul pentru cateva zile de la consumare.

Cofeina
Consuma minimul posibil de cofeina. Cofeina continuta in unele sucuri, cafea, ceai sau ciocolata pot fi dezhidratante. Incearca in locul acestora ceaiul din plante.

Durata
Este un regim alimentar de lunga durata. Se bazeaza pe adoptarea unor obiceiuri alimentare sanatoase si a unor programe de exercitii fizice pentru intreaga viata.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Slabeste stimulandu-ti metabolismul!
Slabeste stimulandu-ti metabolismul!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân