Dieta Anei Aslan: ce mânca femeia care a descoperit elixirul tinereţii?

  • Publicat:
  • Actualizat:
Dieta Anei Aslan: ce mânca femeia care a descoperit elixirul tinereţii?

Află cum arăta dieta Anei Aslan, femeia care a descoperit secretul tinereţii.

Ana Aslan este femeia care a descoperit elixirul tinereţii. Mai exact, este cea care a descoperit beneficiile tarapeutice ale procainei prin tratament de lungă durată şi în doze mici, care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Ana Aslan s-a născut la Brăila în 1897 şi s-a stins din viaţă în 1988. A urmat cursurile Facultăţii de Medicină din Bucureşti, iar începând cu 1952 a devenit director al Institutului de Geriatrie, fiind unul dintre pionierii gerontologiei medicale mondiale. Era învăţată să mănânce sănătos, corect şi la ore fixe, totodată fiind atentă şi la dieta pacienţilor săi. Totul trebuia să fie cât mai natural şi evita alimentele la conservă. Considera că trebuie să-i ofere organismului exact ce avea nevoie: multe legume şi fructe, mişcare şi fără substanţe inutile.

Ce presupune dieta Anei Aslan?

Ana Aslan era de părere că o zi din viaţa unui pacient trebuie să aibă la bază cele trei mese principale şi două gustări. Întotdeauna lua mesele la ore fixe, mai exact, prânzul la cel târziu 13:30 şi cina la 18:00-19:00. Nu consuma orice tip de carne. De exemplu, printre recomandările sale nu se încadra carnea de porc, în schimb pune accentul pe carnea de vacă, peşte, pasăre, miel/oaie. Mai mult, recomanda limba şi ficatul sau orice alt tip de carne ce provenea de la animale care se hrănesc, la rândul lor, sănătos. Ca metodă de preparare, le consuma fie făcute la cuptor, fie rasol.

Dacă în prezent atracţia din farfurie este proteina, adică să consumăm carne şi puţină garnitură, pe vremea aceea lucrurile stăteau complet diferit: se consumau multe legume şi puţină proteină.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”