Cura de slăbire: 7 trucuri eficiente

De câte ori nu ai încercat să ţii o cură de slăbire şi nu ai reuşit să scapi de kilogramele în plus. Iată 7 sfaturi care te vor ajuta să îţi duci la îndeplinire planul.
  • Publicat:
Cura de slăbire: 7 trucuri eficiente

Când vrem să pierdem în greutate avem nevoie de motivaţie, în primul rând, însă motivaţia în combinaţie cu câteva trucuri vor face o armă şi mai bună. Iată ce trebuie să ştii cu privire la cele mai bune trucuri alimentare pentru a scădea în greutate!

Bea multă apă sau alte băuturi fără calorii

Înainte de a sfâşia punga cu chipsuri, bea mai întâi un pahar cu apă. Oamenii confundă uneori setea cu foamea, aşa că poţi ajunge să consumi calorii în plus atunci când un pahar cu apă rece cu gheaţă este cu adevărat tot ce ai nevoie. Dacă apa simplă nu îţi potoleşte foamea, încearcă să bei apă minerală aromată sau să preparaţi o ceaşcă de ceai din plante infuzate cu fructe.

Bucură-te de mâncarea preferată

În loc să elimini cu totul alimentele preferate, încearcă mai degrabă să fii cumpătat. Cumpără o prăjitură făcută într-un loc în care ai încredere, cu ingrediente naturale, în loc de mai multe prăjituri luate la kilogram din supermarket. Ori gustă câteva bomboane gustoase în loc de o pungă întreagă de bomboane de duzină. Te poţi bucura în continuare de alimentele preferate – cheia este moderaţia. Şi alege întotdeauna ingredientele de calitate!

Mănâncă mai multe mini-mese în timpul zilei

Dacă mănânci mai puţine calorii decât arzi, vei pierde în greutate. Dar atunci când îţi este foame tot timpul, să consumi puţine calorii poate fi o provocare. Studiile arată că oamenii care mănâncă 4-5 mese sau gustări pe zi sunt mai capabili să-şi controleze pofta de mâncare şi greutatea, spun specialiştii. Medicii nutriţionişti recomandă să vă împărţiţi caloriile zilnice în mese sau gustări mai mici şi să vă bucuraţi de fiecare în parte mai devreme, în timpul zilei. Iar cina ar trebui să fie ultima dată când mâncaţi într-o zi.

Mănâncă proteine la fiecare masă

Proteina este hrana finală completă – este mai săţioasă decât carbohidraţii sau grăsimile şi te menţine plin pentru mai mult timp. De asemenea ajută la păstrarea masei musculare şi încurajează arderea grăsimilor. Aşadar, asigură-te că vei încorpora proteine sănătoase precum fructe de mare, carne slabă, albuşuri de ou, iaurt, brânză, soia, nuci sau fasole în mesele şi gustările tale.

Umple-ţi bucătăria cu alimente sănătoase şi convenabile

Vei avea mai multe şanse să menţii o dietă curată dacă în casa ta nu există alimente nesănătoase. Iată câteva elemente esenţiale pe care e bine să le ai mereu la îndemână: legume congelate, paste integrale, brânză redusă în grăsimi, conserve de roşii, conserve de fasole, piept de pui la grătar, tortilla, pită sau pâine cu cereale integrale şi verdeaţă pentru salată.

Mănâncă întotdeauna micul dejun

Aceasta este cea mai uşoată victorie în dietă: dacă sari peste micul dejun crezi că vei pierde în greutate? Cu toate acestea, multe studii arată că de fapt contrariul pare a fi adevărat. Dacă nu mâncăm micul dejun ni se poate face foame mai târziu, ceea ce duce în cele din urmă la consumul prea mare de mâncare şi la cine fastuoase. Pentru a pierde în greutate şi a te menţine sub control fă-ţi întotdeauna timp pentru o masă sănătoasă dimineaţa, cum ar fi cerealele cu conţinut ridicat de fibre, laptele cu conţinut scăzut de grăsimi şi fructe.

Include fibrele în dieta ta zilnică!

Fibrele ajută digestia, previn constipaţia şi scad colesterolul – şi pot ajuta la pierderea în greutate. Majoritatea oamenilor consumă doar jumătate din fibra de care au nevoie. Pentru a profita de beneficiile fibrelor, majoritatea femeilor ar trebui să consume aproximativ 25 de grame zilnic, în timp ce bărbaţii au nevoie de aproximativ 38 de grame – sau 14 de grame la 1.000 de calorii. Sursele bune de fibre includ făina de ovăz, fasolea, alimentele cu cereale integrale, nucile şi majoritatea fructelor şi legumelor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân