Cum se prepară o friptură suculentă!

Să recunoaştem! Ne place să mâncăm carne şi suntem creaţi să o consumăm (din acest motiv avem canini). Acum câteva sute de ani, carnea se prepara pe pietre încinse, deci nu la foc direct.
  • Publicat:
Cum se prepară o friptură suculentă!

Să recunoaştem! Ne place să mâncăm carne şi suntem creaţi să o consumăm (din acest motiv avem canini). Acum câteva sute de ani, carnea se prepara pe pietre încinse, deci nu la foc direct. Şi acum aceasta e cea mai sănătoasă metodă de preparare.

În prezent, aveţi două modalităţi ideale de preparare – grătarul electric şi grătarul cu piatră încălzită. Puteţi consuma zilnic carne de pui sau de peşte, dar trebuie să limitaţi consumul de carne roşie ca să nu vă îmbolnăviţi.

Istoria spune că oamenii din trecut aveau acces la vânat de maximum 2 ori pe lună. Aşadar, genele umane sunt făcute pentru un consum de carne roşie la acest interval de timp. De altfel, genomul uman este adaptat mai degrabă la carne friptă şi fructe de pădure decât la alimentele industrializate care au apărut doar de 80 de ani. Şi acum să ne concentrăm pe gust: o felie de carne este mult mai gustoasă când e fragedă.

Primul truc pentru a obţine cele mai delicioase preparate? Carnea se ţine la frigider mai bine de 2 ore înainte de preparare, stropită cu lămâie, cu sare şi piper. Dacă vreţi o friptură la cuptor, preparaţi-o în grăsimea proprie sau în grăsimea altui animal (cel mai recomandat e seul de vită), nu în ulei.

Friptura la cuptor se frăgezeşte dacă puneţi alături un vas micuţ de sticlă jena plin cu apă sau dacă o stropiţi bine cu vin sau cu un alt alcool. Înainte de prepararea pe grătar, ţineţi carnea 20 de minute în congelator. Apoi se frige fără sare deoarece îşi va pierde calităţile nutritive şi sucul va fi fără gust.

Miel înecat în vin

Ingrediente: 1 kg bucăţi mari de miel, preferabil pe os, 2 morcovi mici, 3 căţei de usturoi, 200 ml de vin, 400 g roşii tocate, 2 frunze de dafin, 400 g fasole, 150 g mazăre, sare, piper

Mod de preparare: Cuptorul se încălzeşte de când scoteţi carnea din congelator. Puneţi carnea într-un vas mare împreună cu sarea şi piperul şi lăsaţi-o la decongelat la cuptor, pentru 30 de minute. Apoi o scoateţi din cuptor şi o depozitaţi într-un loc răcoros. În sucul rezultat, puneţi morcovii, usturoiul, vinul, roşiile, foile de dafin şi amestecaţi-le. Mielul se pune deasupra amestecului.

Aveţi nevoie de o tavă de Jena adâncă, cu capac, pentru această friptură pe care o ţineţi la cuptor o oră şi jumătate. După ce scoateţi friptura din cuptor, adăugaţi boabele de fasole şi mazăre prefierte în sare şi condimente şi mai ţineţi câteva minute la cuptor. Este una dintre cele mai sănătoase modalităţi de a prepara carnea de miel.

Tips: Dacă nu vă place mirosul de oaie, stropiţi carnea înainte de preparare cu oţet, iar în timpul preparării termice puneţi o mână de mentă pisată deasupra.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Cum ne putem “prăji” cu cartofii
Cum ne putem “prăji” cu cartofii
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”