Cum să slăbeşti 6 kilograme în 20 de zile cu dieta fito-ketogenică

După mesele copioase de Paşte, cu siguranţă multe dintre femei îşi propus să opteze pentru o dietă.
  • Publicat:
Cum să slăbeşti 6 kilograme în 20 de zile cu dieta fito-ketogenică
FOTO: shutterstock / Cum să slăbeşti 6 kilograme în 20 de zile cu dieta fito-ketogenică

Statul acasă reprezintă o adevărată provocare, mai ales când vine vorba de kilogramele în plus. În această perioadă de izolare la domiciliu suntem mai sedentari şi mai ales tentaţi să facem cât mai multe drumuri la frigider şi să ne bucurăm frecvent de mici gustări. Pentru a reveni în formă, multe persoane apelează la diverse diete, iar acestea ar trebui să fie, în mod ideal, recomandate de nutriţionişti.

Există multe diete în vogă, care dau rezultate rapide şi de durată, iar una dintre acestea este dieta concepută de nutriţionistul italian Gianluca Mech, care a fost urmată şi de persoane publice din România sau de peste hotare. Dieta Gianluca Mech reprezintă un program de nutriţie fito-ketogenic bazat pe alimente concepute din ingrediente 100% naturale. Dieta îmbină siropuri din plante ce au rol de detoxifiere, ardere a grăsimilor şi energizare, cu preparate realizat fără gluten, carbohidraţi ori conservanţi precum supe, omlete, pâine, piure de cartofi, pizza, creme de fructe, iaurt, ciocolată, frappe-uri, biscuiţi, cereale, băuturi calde şi băuturi proaspete din fructe.

Nutriţionistul Gianluca Mech deţine secretul acestei diete, un secret păstrat de multe generaţii în familia sa, şi l-a aplicat în diete personalizate, cu un protocol eficient împărţit în patru etape: curăţarea organismului, faza intensivă, faza de stabilizare şi faza de menţinere a unui stil de viaţă sănătos. Astfel, se pot pierde 6 kilograme în 20 de zile, fără a agresa organismul.

Mai multe plante curative, mai puţini carbohidraţi

Gianluca Mech a dezvoltat conceptul acestei diete combinând 10 plante curative care ajută organismul să ardă grăsimi şi să aibă mai multă energie.

”Dieta Tisanoreica este o dietă fito-ketogenă în stil mediteranean. Are la bază ingrediente cu un conţinut redus de carbohidraţi, iar alimentele sunt gândite pentru a imita cât mai bine aspectul şi gustul celor obişnuite, bogate în carbohidraţi. Avem supe, omlete, pâine, piure de cartofi, pizza, creme de fructe, iaurt, ciocolată, frappe-uri, biscuiţi, cereale, băuturi calde şi băuturi proaspete din fructe. Îmbinăm siropurile curative, energizante, detoxifiante, cu alimentele fără gluten şi conservanţi”, explică nutriţionistul Gianluca Mech.

6 kilograme în 20 de zile

Dieta Gianluca Mech se desfăşoară în patru etape:

Etapa de purificare. Are loc curăţarea hepatică şi limfatică şi uşurează intrarea în cetoză din etapa următoare. Durează 3 zile, timp în care se consumă produsele din Kitul de 3 zile: sirop de drenaj, sirop tonic, băutură cu gust de cacao, suplimente alimentare, totul alături de o dietă hipocalorică recomandă de nutriţionist.

Etapa intensivă. Se exclud zaharurile şi alcoolul. Se consumă patru mese pe zi, cu 19 gr de proteine fiecare, recomandate de nutriţionist, plus legume verzi, mâncăruri proteice (carne, peşte, ou) şi extracte din ierburi cu acţiune de drenare şi purificare. Pentru că nu se consumă zahăr, se declanşează procesul de ketoză, organismul fiind nevoit să utilizeze grăsimea din corp ca energie, în locul glucozei. Pancreasul se odihneşte, iar nivelul de glucoză din sânge este echilibrat.

Etapa de stabilizare. Se reintroduc carbohidraţii cu nivel glicemic scăzut (paste, orez, cereale non-rafinate). Se evită alcoolul, zaharurile simple şi fructele. Se consumă suplimentele alimentare sub formă de sirop.

Etapa de menţinere. Se consumă alimentele dietetice create de Gianluca Mech, alături de alimente uzuale de calitate, proaspete, de sezon.

Durata protocolului variază de la un minimum de 20 de zile până la maximum 42 de zile. Nu este recomandată femeilor însărcinate sau care alăptează, dar nici copiilor sau persoanelor care suferă de tulburări alimentare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”