Cum poţi să arzi calorii…mâncând

Nu, nu este vreo metodă a psihologiei inverse, chiar există alimente care îţi accelerează metabolismul, ducând la scăderea în greutate. Ardeii iuţi, cerealele integrale, ceaiul verde, lintea, afinele sau morcovii, sunt doar câteva dintre alimentele care te vor ajuta să slăbeşti. Aceste alimente au un efect termogenic ridicat, astfel că te ajută să arzi grăsimi în timp ce le consumi.
  • Publicat:
Cum poţi să arzi calorii...mâncând

Nu, nu este vreo metodă a psihologiei inverse, chiar există alimente care îţi accelerează metabolismul, ducând la scăderea în greutate. Ardeii iuţi, cerealele integrale, ceaiul verde, lintea, afinele sau morcovii, sunt doar câteva dintre alimentele care te vor ajuta să slăbeşti.   Aceste alimente au un efect termogenic ridicat, astfel că te ajută să arzi grăsimi în timp ce le consumi.

Ardeii iuţ(i)esc arderile de grăsime

Principala substanţă care dă gustul picant ardeiului iute, capsaicina, ajută la arderea grăsimilor din corp, reduce pofta de mâncare şi accelerează metabolismul. Un alt efect benefic al consumului de ardei iuţi este faptul că vei fi nevoită să bei mai multă apă, iar astfel silueta ta va avea de caştigat.

În plus, în urma unui studiu specializat realizat de cercetătorii Centrului de Nutriţie Umană de la Universitatea din California, s-a dovedit că persoanele care mănâncă ardei iute “topesc” un număr dublu de calorii comaparativ cu cei care nu consumă acest aliment.

Cerealele integrale îţi ţin sub control hormonii

Aceste alimente sunt o sursă bogată în fibre, carbohidraţi şi calciu, iar studiile în nutriţie de până acum au demonstrat că, în general, calciul provenit din alimente ajută la pierderea în greutate. Corpul tău arde mai multe calorii atunci când digeră mâncarea integrală decât atunci când mănânci ceva procesat. Sunt bogate şi în crom şi magneziu, substanţe care controlează hormonii ce încurajează grăsimea să se aşeze pe abdomen.
Consumă două-trei porţii de cereale integrale pe zi: fulgi de ovăz, quinoa, orez brun sau pâine integrală şi rezultatele vor apărea imediat.

Lintea ţine la distanţă efectul yo-yo

Boabele de linte conţin fibre solubile care protejează inima, scăzând nivelul colesterolului şi ajută în dietele de slăbire, ferindu-te de efectul yo-yo. De asemenea, lintea este catalogată ca aliment de grad nutritional A, datorită conţinutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor şi proteine, furnizând organismului toţi nutrienţii de care are nevoie.


Afinele îţi întăresc sistemul imunitar şi „topesc” colăceii

Aceste fructe sunt bogate în nutrienţi care oferă organismului energie, cum ar fi provitamina A, vitamina C sau acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic) şi ajută la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, stimulează organismul la topirea straturilor adipoase.

Morcovii, buni pentru ochi şi siluetă

Pe lângă efectul benefic pe care îl oferă ochilor, carotenul din morcovi ajuns în organism se transformă în vitamina A care contribuie la arderea şi eliminarea grăsimilor din corp.

Popcornul, bogat în proteine

Deşi pare greu de crezut, boabele de porumb folosite la prepararea popcornului sunt bogate în proteine şi au un conţinut scăzut de calorii. Organismul utilizează mai multă energie (calorii) pentru a le digera, ceea ce contribuie la scăderea în greutate. Pentru a beneficia de rezultate vizibile trebuie, bineînţeles, să îl prepari fără ulei sau arome nesănătoase şi hipercalorice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”