Crampele menstruale: ce alimente includem în dietă pentru a le ameliora

Crampele menstruale sunt o neplăcere pentru orice femeie. Iată cu ce alimente pot fi combătute.
  • Publicat:
Crampele menstruale: ce alimente includem în dietă pentru a le ameliora
FOTO: shutterstock / Crampele menstruale: ce alimente includem în dietă pentru a le ameliora

Una dintre cele mai neplăcute perioade prin care o femeie poate trece este perioada menstruală: dureri greu de descris, schimbări de dispoziţie, dureri de cap, dureri de sâni, acnee, anxietate şi multe altele care ne mai lovesc. Din fericire, alimentaţia ne poate ajuta să ameliorăm toate aceste simptome, iar în acest sens este foarte important să fim atente la alegerile pe care le facem pentru a nu înrăutăţi situaţia.

În principiu, în perioada menstruală se recomandă evitarea consumului de cofeină, alcool, alimente bogate în sodiu, zahăr rafinat şi alimente scăzute în fibre. Iată ce alimente să consumi, în schimb.

Ovăz

Ovăzul este bogat în fibre ideale pentru sănătatea inimii, cereale integrale şi vitamine B1, cunpscută şi ca tiamină. Este o vitamină care pur şi simplu te readuce la viaţă în perioada menstruală, iar asra pentru că este bogată în tiamină, care divizează carbohidraţii în organism şi ajută la îmbunătăţirea dispoziţiei neurotransmiţătorilor disponibili în creier. Astfel, întregul proces poate ajuta la combaterea sindromului premenstrual şi a anxietăţii. În Jurnalul American de Nutriţie Clinică a fost publicat un studiu care sugerează o îmbunătăţire a sindromului premenstrual în rândul femeilor care au consumat o cantitate mare de tiamină.

Pepenele roşu

Hidratarea te ajută să controlezi balonarea şi să previi constipaţia şi, cum pepenele roşu are un conţinut foarte mare de apă, alimentele similare lui sunt o doză ideală pentru a fi consumate în perioada menstruală. Pepenele roşu oferă nutrienţi precum vitamina B6, despre care studiile vorbesc că ameliorează iritabilitatea, balonarea şi anxietatea, toate asociate sindromului premenstrual

Seminţe de in

Sigur ai auzit că foarte importante pentru ogranism sunt omega-3 şi omega-6. De exemplu, alimentele bogate în omega-6 sunt caju şi seminţele de floarea soarelui despre care se cred că au efect inflamator şi contribuie la crampele menstruale însă, acizii graşi omega-3 reduc inflamaţiile şi durerile. În acest sens, o sursă ideală de omega-3 sunt seminţele de in.

Ciupercile

Ciupercile sunt bogate în vitamina D, care joacă un rol crucial pentru reglarea dispoziţiei şi sănătatea aparatului reproducător. Alte surse ideale de vitamina D sunt peştele, brânza şi gălbenuşul de ou sau suplimentele.

Nuci, seminţe şi fasole

Toate acestea sunt surse ideale de magneziu care previn stările de iritare. De asemenea, acest nutrient ajută la relaxarea contracţiilor musculare ale uterului care au loc în timpul perioadei menstruale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Sarea - mai periculoasă decât fumatul!
Sarea - mai periculoasă decât fumatul!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”