Cori Grămescu: dieta şi sportul în perioada pandemiei de coronavirus INTERVIU

Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie, explică ce măsuri ar trebuie să adoptăm ca să nu ne îngrăşăm în perioada pandemiei de coronavirus.
  • Publicat:
Cori Grămescu: dieta şi sportul în perioada pandemiei de coronavirus INTERVIU

Izolarea la domiciliu, mâncatul compulsiv pe fond de stres şi închiderea sălilor de sport din această perioadă ar putea să ne pericliteze silueta şi să ne îngraşe. Tocmai de aceea, în această perioadă, ar trebui să exersăm cumpătarea, dar să şi adoptăm obiceiurile bune. Gătitul sănătos şi programele de sport on line ne pot ajuta în această perioadă. Care sunt cele mai mari pericole pentru siluetă şi cum le putem evita ne explică în continuare Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie.

CSÎD: Care sunt cele mai mari riscuri ale autoizolării pentru persoanele care sunt în programele de slăbire şi remodelare corporală?

Cori Grămescu: Creşterea accentuată a nivelului de sedentarism, mâncatul de plictiseală sau pentru a alina anxietatea, consumul crescut de alimente de tip „comfort food” cresc şansele câştigului ponderal. În plus, faptul că sălile sunt închise peste tot, nu ne ajută. Practic, în această perioadă, avem toate şansele să ne pierdem controlul şi să recădem într-o spirală de comportamente negative şi autodistructive.

CSÎD: Ce măsuri trebuie să adoptăm în această perioadă pentru a evita îngrăşarea?

Cori Grămescu: Dubla verificare a deciziilor şi menţinerea strictă a unei liste de cumpărături sănătoase. Nu avem de ce să cumpărăm dulciuri şi patiserie în acest moment, nu este deloc bine să le avem în casă – vom fi supuşi tentaţiei şi oricum mâncăm mai mult decât avem nevoie, căci suntem extrem de sedentari zilele astea, cu toţii. Trebuie să ne bazăm alimentaţia zilnică pe legume, leguminoase, fructe şi carne slabă, evitând la maxim consumul de carbohidraţi simpli şi grăsimi. Atunci când simţim nevoia să mâncăm ceva, e bine să verificăm dacă ne e cu adevărat foame sau suntem doar anxioşi ori plictisiţi.

CSÎD: Ce programe de sport dau rezultate la domiciliu?

Cori Grămescu: În perioada asta, orice sport e binevenit. E indicat să facem zilnic 30-60 de minute de sport acasă, ca să compensăm orele lungi pe care le petrecem la masă sau în pat, aşa ca orice tip de antrenament e bine venit câtă vreme îl facem.

CSÎD: Care sunt beneficiile gătitului acasă şi ale unei rutine de exerciţii acasă?

Cori Grămescu: Dacă sunt făcute corect, putem dezvolta un obicei sănătos de a ne antrena constant acasa, e un obicei benefic pentru noi. La fel şi gătitul, mai ales că cei mai mulţi dintre noi am pierdut aceasta îndemânare. Însă e important să înţelegem că trebuie să gătim alimente sănătoase, echilibrate – nu să devenim brusc maeştri ai clătitelor, pastelor şi cartofilor prăjiţi. Dacă învăţăm să gătim sănătos, putem face economii substanţiale, ne creştem calitatea vieţii şi ne diversificăm opţiunile alimentare, şi în plus poate fi un prilej de reconectare cu familia.

CSÎD: Ce oferiţi clientelor pentru a le menţine treaz interesul pentru mişcare?

Cori Grămescu: Am pus gratuit la dispoziţia clientelor platforma de diete personalizate şi exerciţii pentru acasă, ca să aibă acces la o soluţie de monitorizare raţională a alimentaţiei şi să programe de antrenament pentru acasă disponibile oricând. În plus, în fiecare seară, transmitem live cursuri de la sală, adaptate pentru a fi executate acasă, fără accesorii.

CSÎD: Cât de riscant este să mergem în continuare la o sală de sport?

Cori Grămescu: Sălile sunt închise aproape peste tot în lume, şi cred că de data asta chiar e un efort pe care trebuie să îl facem cu toţii. În perioada aceasta, e mai bine să stăm acasă, cu toţii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân