Cocteiluri sau bombe calorice?

Desi sunt delicioase si arata foarte bine, cocteilurile nu sunt "prietenoase" atunci cand vine vorba de mentinerea siluetei.
  • Publicat:
Cocteiluri sau bombe calorice?
Cocteiluri sau bombe calorice?

Un cocteil cu prietenii in oras poate fi mai primejdios decat crezi. De ce? Pentru ca un pahar cu licori bahice se poate transforma intr-un adevarat dezastru caloric pentru silueta.

Un gram de alcool are 7 calorii. Comparativ, grasimile au 9 calorii pe gram. In functie de ingredientele folosite, un cocteil poate ajunge si la 800 de calorii, daca pentru preparare se folosesc lichioruri, coniac, frisca sau siropuri. Iata cateva bauturi pe care le poti servi cu masura la o iesire in oras:

Pina Colada:
cel mai periculos produs pe care ti-l poate oferi un barman, intr-o noapte de clubbing. Acest asa-zis milk-shake nu contine nici un nutrient, insa iti asigura aproape jumatate din aportul caloric necesar pentru o zi. Zadarnic vei dansa toata noaptea in ciuda celulitei si a kilogramelor in plus, un pahar de Pina Colada are mai multe calori decat
un Big Mac: 644!

Margarita:
degeaba te incapatanezi sa-l comanzi de fiecare data cand iesi cu fetele in oras, pentru ca nu arde caloriile pe care le-ai consumat peste zi. Dimpotriva, iti aduce alte cateva in plus: 550. Daca o tii tot asa, in cateva saptamani te-ai putea alege cu o burtica de toata frumusetea.

Long Island Iced Tea:
nici vorba de ceai sau remedii naturale. Uita acest cuvant din denumirea cocteilului pentru ca nu are nimic de-a face cu ceaiurile. Poate doar cu caloriile: un pahar din ametitoarea licoare contine 543 de calorii.

White Russian: dulceata cocteilului iti poate lua mintile, iar distractia cu prietenii te-ar putea face sa uiti cate pahare ai baut pana dimineata. Nu putem spune ca nu e cazul sa te ingrijorezi, si asta pentru ca unul singur contine 425 de calorii.

Mai Tai: racoros, dulce si plin de calorii. Cate? 350. Suficient de multe pentru ca prietenul sa observe ca au inceput sa-ti apara aripioarele. Poti scapa de ele facand toata noaptea exhibitii pe ringul de dans.

Citeste si Juice therapy
                  Orice si Nuconteaza

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân